in

Počelo čišćenje divlje deponije ispod Pančevačkog mosta

Akcija odnošenja hiljada kubika smeća sa divlje deponije u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli počela je danas, a čišćenje i uređenje tog prostora moglo bi da potraje i do dva meseca.

Prostor sa gradske strane Pančevačkog mosta, na samo dva i po kilometra od centra grada, par stotina metara od prvih zgrada, ruglo je prepuno najrazličitijeg otpada i šuta, nabacanog na zapuštenim parcelama, pa i na kolovozu.

U akciju čišćenja uključena su ekipe čak tri komunalna preduzeća, „Gradske čistoće“, „Beograd puta“ i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, sa bagerima i drugom mehanizacijom.

„Na prostoru u blizini Pančevačkog mosta godinama se stvaraju divlje deponije, već četiri puta smo čistili okolne površine, a sada se prvi put sanira i ovaj centralni deo.“ – objašnjava Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju odnosa sa građanima.

Saniranje deponije trajaće 40 do 60 dana, zavisno od vremenskih uslova i potencijalnih problema vezanih za gasovodne i vodovodne instalacije ugrožene velikom količinom smeća

Kako smo i mi ranije pisali, sa obe strane Dunava u okolini Pančevačkog mosta, neprestano se vraćaju divlje deponije. Nažalost, veliki broj sugrađana, ali i nesavesnih predueća, ovaj prostor koristi za odlaganje kabastog i građevinskog otpada.

Nadamo se da će gradska vlast pronaći način da u budućnosti spreči nastanak ovakvih deponija, uvođenjem stroge kontrole i kažnjavanja odgovornih lica. Na taj način okruženje Pančevca moglo bi da preraste u prostor koji je daleko više koristan i prijatan za oko posmatrača.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Iskoristite nedelju besplatnih pregleda na VMA

U toku je kontrola kvaliteta hrane na beogradskim pijacama