in

Produžena kazna pijanom vozaču koji je usmrtio motociklistu na Pančevcu

Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kazna
Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kazna

Bivšem vozaču Vlade Srbije Željku Goleu povećana je kazna na tri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21).

Željku Goleu, bivšem vozaču Vlade iz kabineta Jovana Krkobabića, produžena je kazna zatvora jer je sa 1.56 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu 2009. godine.

Prvu presudu, kojom je Gole u novembru 2011. bio osuđen na tri godine zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u martu 2012. godine i naložio da se suđenje ponovi.

Ožalošćeni roditelji četiri godine čekali pravdu

Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kaznaOžalošćeni roditelji, kao i prijatelji čak četiri godine čekali su pravdu jer je Željko bio nedostupan istražnim orgnima. A da se leđa dobro čuvaju u Srbiji svedoči i odlaganje suđenja, poništavanje i stalno menjanje sudija, smatra majka Marka Đorđevića.

Tek krajem septembra 2013. godine Željko Gole je prvostepenom presudom u ponovljenom postupku osuđen na tri godine zatvora jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću. Osim zatvorske kazne izrečena je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije tri godine nakon izdržavanja kazne.

Na prvostepenu presudu žalili su se okrivljeni, njegov branilac i zamenik višeg javnog tužioca koji je predlagao višu kaznu.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve okolnosti koje su od uticaja na odluku o krivičnoj sankciji izuzev dela koji govori o olakšavajućim okolnostima, tj. da Gole do sad nije osuđivan i da je relativno mlad.

Apelacioni sud je na osnovu žalbe okrivljenih, preinačio prvostepenu presudu i Golea osudio na još šest meseci kazne zatvora.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Šakali se nastanili u šumama leve obale

Šakali se nastanili u šumama Pančevačkog rita

Potrebe mladi u Borči - 2014

Potrebe mladih u Borči