Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kazna

Produžena kazna pijanom vozaču koji je usmrtio motociklistu na Pančevcu

u Vesti od

Bivšem vozaču Vlade Srbije Željku Goleu povećana je kazna na tri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21).

Željku Goleu, bivšem vozaču Vlade iz kabineta Jovana Krkobabića, produžena je kazna zatvora jer je sa 1.56 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu 2009. godine.

Prvu presudu, kojom je Gole u novembru 2011. bio osuđen na tri godine zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u martu 2012. godine i naložio da se suđenje ponovi.

Ožalošćeni roditelji četiri godine čekali pravdu

Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kaznaOžalošćeni roditelji, kao i prijatelji čak četiri godine čekali su pravdu jer je Željko bio nedostupan istražnim orgnima. A da se leđa dobro čuvaju u Srbiji svedoči i odlaganje suđenja, poništavanje i stalno menjanje sudija, smatra majka Marka Đorđevića.

Zanimljivo:  Mostovi ka levoj obali opasni po život, a popravke se čekaju u nedogled

Tek krajem septembra 2013. godine Željko Gole je prvostepenom presudom u ponovljenom postupku osuđen na tri godine zatvora jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću. Osim zatvorske kazne izrečena je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije tri godine nakon izdržavanja kazne.

Na prvostepenu presudu žalili su se okrivljeni, njegov branilac i zamenik višeg javnog tužioca koji je predlagao višu kaznu.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve okolnosti koje su od uticaja na odluku o krivičnoj sankciji izuzev dela koji govori o olakšavajućim okolnostima, tj. da Gole do sad nije osuđivan i da je relativno mlad.

Apelacioni sud je na osnovu žalbe okrivljenih, preinačio prvostepenu presudu i Golea osudio na još šest meseci kazne zatvora.

Zanimljivo:  Na Pančevačkom mostu ozbiljne gužve u smeru ka centru
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh