in

Potrebe mladih u Borči

Potrebe mladi u Borči - 2014
Potrebe mladi u Borči - 2014

Istraživanje „Potrebe mladih u Borči“ započeto je još krajem 2011. godine sa ciljem da se sagleda trenutna situacija kada su u pitanju potrebe mladih Borčana. Statistički podaci govore da Borči najviše nedostaju sportski objekti i mesta za izlazak, dok najveći problem naselja predstavljaju narkomanija i siromaštvo.

Istraživanje „Potrebe mladih u Borči“ ima za cilj da prikupi informacije koje bi trebalo da utiču na aktivnosti mladih u Borči, koje se kreiraju u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama u slobodno vreme.

Rezultati istraživanja suočili su nas sa nezavidnom situacijom u kojoj se mladi u Borči nalaze. Oni su izrazili zaniteresovanost za sport, izlascke, druženje ali i edukativne kurseve. Najviše vole da se druže, bave sportom, gledaju filmove i slušaju muziku ali im nedostaju bazen, diskoteka i besplatne radionice. Naglašavaju da u Borči nemaju mogućnosti da svoja interesovanja dovoljno razviju i upozoravaju na problem narkomanije, nezaposlenosti i siromaštva.

Statističke rezultate ankete možete pogledati na sledećim grafikonima:

Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči
Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči

Na levoj obali Dunava nedostaju kulturne ustanove koje bi podstakle kulturno stvaralaštvo što dokazuje nebrigu države za ulaganje u kulturna nasleđa. Nedostaju takođe sportski, rekreativni i edukativni centri koji su važni sa socijalizaciju mladih, zdrav i pravilan rast, obrazovanje i vaspitanje mladih i pravililno korišćenje njihovog slobodnog vremena.

Evidentno je da mladi u Borči žele promene koje su i te kako potrebne u procesu socijalizacije same ličnosti. Država bi prvo trebalo da sasluša buduće naraštaje a potom im pokaže svoju brigu za njihovu bolju budućnost.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Pokrenimo na neki način inicijativu za izgranju osnovne muzičke škole u Borči. Peticiju, FB grupu , bilo kakvu. Ovakva kulturno obrazovna ustanova bi omogučila da još više dece počne da se bavi muzičkom umetnošću a onima koji zbog ljubavi prema muzici idu u grad olakšali bi učenje. Bavljenje muzikom menja ljude na bolje !

Bivšem vozaču Vlade koji usmrtio dete na Pančevcu produžena kazna

Produžena kazna pijanom vozaču koji je usmrtio motociklistu na Pančevcu

Uhapšen diler u Krnjači: Gajio marihuanu u kući

Uhapšen diler u Krnjači. Gajio marihuanu u kući