Potrebe mladi u Borči - 2014
Potrebe mladi u Borči - 2014

Potrebe mladih u Borči

u Vesti

Istraživanje „Potrebe mladih u Borči“ započeto je još krajem 2011. godine sa ciljem da se sagleda trenutna situacija kada su u pitanju potrebe mladih Borčana. Statistički podaci govore da Borči najviše nedostaju sportski objekti i mesta za izlazak, dok najveći problem naselja predstavljaju narkomanija i siromaštvo.

Istraživanje „Potrebe mladih u Borči“ ima za cilj da prikupi informacije koje bi trebalo da utiču na aktivnosti mladih u Borči, koje se kreiraju u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama u slobodno vreme.

Rezultati istraživanja suočili su nas sa nezavidnom situacijom u kojoj se mladi u Borči nalaze. Oni su izrazili zaniteresovanost za sport, izlascke, druženje ali i edukativne kurseve. Najviše vole da se druže, bave sportom, gledaju filmove i slušaju muziku ali im nedostaju bazen, diskoteka i besplatne radionice. Naglašavaju da u Borči nemaju mogućnosti da svoja interesovanja dovoljno razviju i upozoravaju na problem narkomanije, nezaposlenosti i siromaštva.

Statističke rezultate ankete možete pogledati na sledećim grafikonima:

Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči
Potrebe mladih u Borči Potrebe mladih u Borči

Na levoj obali Dunava nedostaju kulturne ustanove koje bi podstakle kulturno stvaralaštvo što dokazuje nebrigu države za ulaganje u kulturna nasleđa. Nedostaju takođe sportski, rekreativni i edukativni centri koji su važni sa socijalizaciju mladih, zdrav i pravilan rast, obrazovanje i vaspitanje mladih i pravililno korišćenje njihovog slobodnog vremena.

Evidentno je da mladi u Borči žele promene koje su i te kako potrebne u procesu socijalizacije same ličnosti. Država bi prvo trebalo da sasluša buduće naraštaje a potom im pokaže svoju brigu za njihovu bolju budućnost.

Tags:

1 Comment

  1. Pokrenimo na neki način inicijativu za izgranju osnovne muzičke škole u Borči. Peticiju, FB grupu , bilo kakvu. Ovakva kulturno obrazovna ustanova bi omogučila da još više dece počne da se bavi muzičkom umetnošću a onima koji zbog ljubavi prema muzici idu u grad olakšali bi učenje. Bavljenje muzikom menja ljude na bolje !

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH