in

Petlja Pančevački most i pored zime u roku

Petlja Pačevački most
Petlja Pačevački most

Ni sneg ni zima neće usporiti radove na petlji Pančevački most. Očekujemo da će prva vozila proći novom petljom na „Pančevcu“ do kraja 2012.

I dok većina sugrađana kuka na „debelom“ minusu, a živa se zapravo tek jedva podvuče ispod nule, majsto- ri na Pančevačkom mostu ćute i rade. Za njih nema zime ni kad ih sa svih strana bije vetar, ni kad pada sneg.

Rade punom parom kako bi ispunili zadate rokove, samo da se podsetimo prvi rok (20. novembar) je probijen. Ovih dana još moraju da se obračunaju i sa smetovima koji im prekrivaju urađen posao pa pre nego što se daju u posao, prvo moraju da raščiste beli pokrivač.

Petlja Pačevački mostPetlja Pančevački most bruji od dizalica, varilaca koji prave spone i majstora što izrađuju betonske prepreke i ne nedostaje im akcije po hladnim danima. Izbetonirana je kolovozna ploča iznad Bulevara despota Stefana. Sada se radi na postavljanju ivičnih venaca i ograda, kao i na ugradnji neophodnih delatacija.

U skladu sa vremenskim uslovima činimo sve kako bi se betonska konstrukcija pripremila za asfaltiranje, kažu u Direkciji. Očekuje se da do kraja meseca konstrukcija bude asfaltirana, opremljena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i da cela petlja da bude spremna da prihvati vozila.

ODNELI 1200 TONA SNEGA

Ekipe „Zelenila“ nastavljaju da rade na čišćenju snega i ledenica. U toku jučerašnjeg dana 588 zaposlenih uklanjalo je sneg sa oko 400.000 kvadratnih metara i oni su do sada izneli oko 1.200 tona snega iz centralnih gradskih delova.

U prethodnih nekoliko meseci završeni su radovi u smeru ka Višnjici iz centra grada, gde su uz desnu stranu Bulevara despota Stefana dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se prilaziti novoj rampi.

Izgrađeno je i novo stajalište za gradski prevoz, a dok sve zapravo ne počne da funkcionište, putnicima i vozačima ostaje da budu strpljivi kada prolaze ovim delom grada.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počela obnova kuće u Borči

    Počela obnova kuće porodice Šašić u Borči

    Deda Mraz je sa Palilule

    Deda Mraz je sa Palilule