in

„Pančevac“ vreo do novembra

Pančevac petlja
Pančevac petlja

Septembar nas uvek asocira ne nekoliko pojmova, na kraj leta, na početak školske godine, na grejanje, na septembarsku platu jer je avgustovska već potrošena, na gužve u glavnom gradu. Večiti problem stanovnika leve obale Beograda je Pančevac, jer je alternativa kineski most još u izgradnji.

Zbog veće fluktuacije ljudi, povećanog broja vozila i gradskog prevoza na ulici, asfaltiranja i krpljenja kolovoza dok je još lepo vreme, u Beogradu za vreme jutarnjeg i popodnevnog špica je konstantna gužva.

„Usko grlo, kao što svi već znamo su mostovi koji nedostaju Beogradu“.

Iako u ovom momentu ima nekoliko većih gradilišta na saobraćajnicama, nas stanovnike leve obale Beograda posebno interesuje izgradnja petlje kod „Pančevca“.

Zbog izgradnje pristupne rampe kod Pančevačkog mosta, proširenja i izrade trotoara u Bulevaru despota Stefana otežan je saobraćaj, tokom celog dana su kolone vozila.

Radovi započeti 14. jula definitivno napreduju. U Bulevaru despota Stefana u pravcu ka mostu, pored autobuske stanice, radi se proširenje, urađeni su potporni stubovi, postavljena je podzemna infrastruktura i jedan deo je asfaltiran. Istovremeno se radi na stubovima i šipovima konstrukcije mosta koja je srušena.

Iz pravca Višnjice radi se proširenje ulice i trotoari. Urađeno je i produženje odvojenog skretanja desno u ulicu Dragoslava Srejovića iz pravca mosta ka okretnici autobusa.

Radovi sigurno neće biti gotovi pre kraja oktobra, kao što je najavljeno. Na osnovu objavljenih podataka predviđeni rok za završetak radova je 130 dana, ako su radovi počeli 14. jula, možemo zaključiti da se kraj radova očekuje 20. novembra.


Još jedna novost, iz pravca grada ka naseljima leve obale Beograda, na Zrenjaninskom putu kod prvog semafora se radi proširenje za skretanje ka ulici Branka Momira. Ovo skretanje će sigurno smanjiti gužvu u tom delu, posebno četvrtkom kad je zbog otvorene pijace cveća i ne dozvoljenog parkiranja večito zastoj.

Sa nestrpljenjem očekujemo završetak radova, nadamo se da će potrajati lepo vreme zbog radnika i da ćemo za mesec i po dana koristiti novu petlju na Pančevcu.

Vaš Lobi

Pančevac radovi Pančevac radovi Pančevac radovi
Foto-render: Beoland.com

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kineski most

    Kineski most će ostati „Kineski Most“

    Mika Alas Ribnjak - 2013

    Galerija | Mika Alas Ribnjak