in

Pazite se prevare, ekipe za dezinfekciju treba da imaju obeležja Zavoda za biocide

Shodno odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Stručno-operativnog tima za suzbijanje epidemija, sprovode se pojačane mere preventivne dezinfekcije i dezinfekcije po epidemiološkim indikacijama radi sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije virusa korona, saopšteno je iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Navedene pojačane mere sprovode se u ustanovama socijalne zaštite, vozilima javnog saobraćaja, zdravstvenim ustanovama, kao i dezinfekcija vozila Hitne pomoći i na drugim mestima sa povećanim epidemiološkim rizikom na teritoriji grada Beograda, od 13. marta.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju sprovodi i redovne programe mera suzbijanja štetnih organizama, sistematsku deratizaciju stambenog fonda, poslove suzbijanja odraslih formi komaraca u zatvorenom prostoru, kao i druge aktivnosti radi sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, uz prethodno obaveštenje Beokom servisa i sredstava javnog informisanja.

Budući da se tokom prethodnih dana na društvenim mrežama pojavila informacija o zloupotrebama, odnosno osobama u „belim mantilima koji vrše dezinfekciju“, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju dostavio je fotografije na kojima može da se vidi uniforma i ostali prepoznatljivi detalji po kojima se može zaključiti da su u pitanju njihovi zaposleni.

Na fotografijama su prikazani zaposleni sa zaštitnom opremom koju zahteva vanredno stanje radi suzbijanja epidemije, sa obeležjima Zavoda i identifikacionim karticama zaposlenih i angažovanih na navedenim poslovima.

Molimo sugrađane da obrate pažnju na opremu i identifikacije ljudi koji dođu da obavljaju dezinfekciju, kako ne bi bili žrtve eventualnih zloupotreba.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ko i pod kojim uslovima može da koristi koridorski gradski prevoz

    Evo ko će račune za grejanje moći da plati nakon vanrednog stanja