in

Pančevački most svačiji i ničiji a bezbednost ugrožena

Pančevački most i svačiji i ničiji - 04.02.2014.

Pančevački most nakon pada četiri lanterne i uklanjanja desetak stubova u roku od nedelju dana niko ne održava. „Javno osvetljenje“ ne održava deonicu puta na Pančevačkom mostu ali ni „Putevi Srbije“.

Jedini most koji spaja naselja na levoj obali Dunava sa gradom u opštem je rasulu jer odgovorne vlasti ne mogu da se dogovore oko nadležnosti. Dokaz da naš most niko ne održava jesu i bandere koje su pale zbog nemarnosti i neodržavanja.

Pre nekoliko dana na Pančevačkom mostu pale su ispred automobila dve bandere koje su ugrozile bezbednost svih učesnika u saobraćaju i obustavile normalan tok saobraćaja na pomenutoj deonici.

Nadležne institucije i posle pomenutog incidenta nisu se oglašavale, niti proverile opšte stanje Pančevačkog mosta što je dovelo do novog kolapsa i pada još dve bandere za vreme orkanskog vetra.

Da gradski štab za vanredne situacije nije urgirao i izdao nalog za uklanjanje delova rasvete na Pančevačkom mostu, „Javno osvetljenje“ ne bi izašlo na teren jer to nije u njihovoj nadležnosti.

„Mi odradimo zadatke koje dobijemo od Grada kao što je sada bio slučaj kada smo demontirali bandere i rasvetu na mostu ali to je sve. Ta deonica nije jedina koja iz nekog razloga nije pod našom ingerencijom“, izjavila je Branislava Marković iz JKP „Javno osvetjenje“.

„Rasveta u pravcu Pančevačkog mosta iz Ulice despota Stefana, kao i na samom mostu u nadležnosti je JKP ‘Javno osvetljenje’ i Grada Beograda dok je osvetljenje na petljama ‘Krnjača’ i ‘Pančevački put’ u nadležnosti JP ‘Putevi Srbije’”, rekli u nadležni iz JKP „Putevi Srbije“.

Lanterne i bandere podsetile su nas na problem oko nadležnosti Pančevačkog mosta, koji smo pomenuli pre nekoliko dana u članku o ležećem policajcu koji je postavljen na silaznoj rampi sa mosta.

U čijoj nadležnosti je Pančevac?

Pančevački most je u zvaničnoj nadležnosti JP „Železnice Srbije“, kolovoz je u nadležnosti JP „Putevi Srbije“, sve ostale javne komunalne službe, u pomenutim slučajevima „Beograd put“ i „Javno osvetljenje“, vrše radove po nalogu nadležnog organa, odnosno grada Beograda.

Što znači da je grad Beograd nadležan za Pančevački most i da je isti kriv za loše održavanje jedinog mosta preko Dunava u Beogradu.

Već smo navikli na igrice prebacivanja odgovornosti i u čudu se pitamo ko je zaista odgovoran za loše stanje Pančevačkog mosta i za njegovo neadekvatno održavanje. Izgleda da nadležne institucije reaguju tek kada dođe do katastrofalnih nesreća i ljudskih žrtava ali tada će biti kasno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Bravo za Lobi!!! Od Ministarstva saobraćaja i dalje nema odgovora ko je nadlezan za trotoare na pristupnim rampama i samom mostu. Zalicemo se Povereniku, nadam se da ce to uroditi plodom. Jedva cekam da vidim saopstenije Ministarstva koje kaze da ne zna ko je odgovoran za delove mosta kojima prelaze pesaci koji mogu da propadnu kroz isti, dok se po njemu ruse bandere.

    Ulice za bicikliste

Jabučki Rit neadekvatan za stanovanje

Autobus na liniji 106 skliznuo sa puta

Sinoćni udes na Zrenjanincu potvrdio novu crnu tačku - 04.02.2014.

Sinoćni udes na Zrenjanincu potvrdio novu crnu tačku