Palilula je druga najpopularnija opština u Beogradu - www.lobi-info.rs

Palilula je druga najpopularnija opština u Beogradu

2 minuta za čitanje
1

Beograd je u 2016. godini postao brojniji za 6.504 stanovnika, opština Zvezdara izdvojila se kao najpopularnija destinacija prestonice, dok su građani najviše napuštali opštine Savski venac i Stari grad.

Već drugu godinu zaredom Zvezdara drži prvo mesto, nakon što je pretekla Voždovac. Na najpopularnijoj opštini sada žive 2.242 građanina više. U 2016. godini drugo mesto od Voždovca preuzela je Palilula, u koju se doselio 1.431 stanovnik.

  

– Uopšte nas ne čudi da je Palilula toliko popularna jer ima nižu cenu kvadrata i od Zvezdare i Voždovca, a infrastruktura joj je odlična, saobraćajnicama je dobro povezana sa centrom grada, od kojeg je dosta mirnija – objašnjavaju iz prodajnog tima „Nekretnine.rs„.

Najviše odseljenih u odnosu na doseljene beleži opština Savski venac, sa negativnim saldom od 311. Odmah za njom je Stari grad, koji je izgubio 304 stanovnika. Od centralnih gradskih opština jedino Vračar beleži porast broja od 345.

– Ono što prvenstveno tera građane iz centra grada je stara gradnja, koja podrazumeva velika ulaganja, a s obzirom na to da je u pitanju jezgro prestonice, kvadrati su skupi. Osim toga, veliki problem predstavlja i manjak parking mesta, parkova i zelenih površina, ali i zagađenje vazduha i saobraćajna buka – dodaju iz „Nekretnine.rs„.

Prema izveštaju za 2016. godinu, u okviru četiri regiona Republike Srbije, jedino je Beograd imao više doseljenih (50.971), nego odseljenih (44.467) lica.

Na našoj opšiti se svakim danom sve više gradi što smo i sami svedoci. Tako da ćemo i u 2017. godini biti u samom vrhu „najpopularnije“ opštine u Beogradu. U Ovči se grade stanovi koji će biti gotovi do novembra 2017. godine.

Pisali smo i da je prilikom posete gradilištu u Ovči gradski menadžer Goran Vesić istakao da će izgradnjom ovih objekata zaživeti ovaj deo Beograda, a zbog Pupinovog mosta i obilaznice imaće i dobru vezu i prohodnost prema drugim delovima grada.

Izvor: Blic

1 Comment

  1. Skocice nama na nos sirenje,jer vodovodna , kanalizacijona i elektromreza su vec prenapregnuti!O tome niko ne razmislja ,a izmerdju malih privatnih kuca dizu se nelegalni neboderi ,bez iakvog plana !Neka nam je Bog u pomoci.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Kupališta širom grada prepuna, ali nisu sva bezbedna

Komarci, LOBI
Sledaća priča

Virus Zapadnog Nila prisutan ali u maloj meri

Poslednje od Društvo