in

Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo!

Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo! - 2015
Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo! - 2015

Ovo je jedna predivna i veoma dirljiva priča koji je sa nama podelila nastavnica Milka Đoković a mi želimo da je podelimo sa vama.

Nena Lovre zove telefonom pre pet dana i izgovara hiljadu reči u minuti. Od svega izgovorenog ukapiram samo ‘teška bolest’, ‘dečak’, ‘Andrejić’, ‘akcija’.
Hoćeš?
Hoću.

I krene spontano. Šta imamo i šta nam treba? Imamo volju, imamo prostor, imamo Zoru. Tražimo ljude koji misle kao nas tri. Parkiramo emocije, uključujemo racio i start!

Tuče nas svakodnevica (Tanji stigao brutalan račun za telefon, meni preko noći bojler napravio nepogodu u kupatilu, Emina odlaže svoje privatne obaveze, u toku je i prezentacija izdavača – treba i tamo stići, neko ne da svoj petak posle 13 h 🙁 ) i mi joj odolevamo.

Konačno petak!

Pred polazak poludeo SNEG! Zastoj u gradu. Sudar na mostu. Da li je bezbedno?
Totalni kolaps na Pančevačkom mostu zbog lančanog sudara-2015

Obećavam roditeljima da jeste a znam da rizikujem.

Bojana Radović kaže da imaju auto sa sedam sedišta (Prebrojavam. Nije mi jasno… 🙂 ) i da će nas voziti njena mama ili tata. Sjajno!

Dolazi mama po nas, krećemo raspoloženi (krijemo strah od nevremena i koliko će ono uticati na dolazak publike), Nena i Zora su na nekoj autobuskoj stanici – nema prevoza a ni taksija.
Ilustracija

Skupljamo ih zavejane… U autu nas je sada, hm, šestoro dece i nas četvoro odraslih… Počinje, traje i završava se…

Ovo je zakasnela reakcija onih ‘parkiranih emocija’ sa početka, koja mi je otvorila oči jutros u 4h.
Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo! - 2015

Veliki ljudi su bili sinoć na sceni Ustanove kulture Palilula. Dobri i humani (Simeunovići, Škero, Glavnik, Šaban, Radović, Josić, Danijela Stevanović Ex-Knežević, Radio ‘Slovo ljubve’ i ostali) su bili u publici.

Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo! - 2015

Oni koji nisu bili ni na jednom od ova dva mesta, a mogli su, propustili su momenat u kome je jedan Strahinja spojio pet osnovnih škola i jednu srednju, momenat kada dostojanstvo guši patetiku, zlurade komentare i strah od neuspeha.

AKO SE STRAHINJA NE BOJI, NA TAJ LUKSUZ NEMAMO PRAVO NI MI!

Ovaj osmeh momka u sredini vredi bogatstvo! - 2015

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Kada me je Zora pozvala i rekla šta je zamislila,samo sam rekla:“rećiću svima…i biću tamo u pola pet…“A onda…Divno je bilo videti kako su deca probajući od 16:30 do 18:30 donela program koji je sve nas ostavio bez daha,vratio nam osmeh i nadu da zajedno možemo sve!

Pregazio pešaka na Zrenjaninskom putu, pa pobegao! Pešak preminuo u bolnici 2015

Na Zrenjaninskom putu pregazio pešaka pa pobegao!

Poklanjamo vam 2×2 karte za film „Jupiter: Uzdizanje“