OŠ "Jovan Ristić" u Borči najtraženija osnovna škola u Beogradu - www.lobi-info.rs

OŠ „Jovan Ristić“ u Borči najtraženija osnovna škola u Beogradu

2 minuta za čitanje
1

Pre nekoliko dana završeno je prijavljivanje đaka prvaka za škole kojima ne pripadaju po mestu stanovanja, a najtraženija je bila Osnovna škola „Jovan Ristić“ u Borči.

Produženi boravak, celodnevna nastava, blizina posla ili rad u smeni su samo pojedini razlozi zbog kojih su roditelji poželeli da upišu prvake u određenu školu, a ne u onu kojoj pripadaju teritorijalno pripadaju.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu kaže da je stiglo 1.964 zahteva od roditelja za upis đaka prvaka u školu koju žele.

U Sekretarijatu navode da je polovina podnetih zahteva za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu (375), Novom Beogradu (311) i na Paliluli (301).

Škola sa najviše molbi je OŠ „Jovan Ristić“ u Borči sa 95 prijava, iako u naselju postoje još dve osnovne škole. Nakon toga slede OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu i OŠ „Radoje Domanović“ u Novom Beogradu.

– Prijavila su nam se deca iz Borče i Ovče, a broj đaka se povećava iz godine u godinu, pa smo sa 700 došli do 1.120 učenika – rekao je za Novosti Mileta Đorović, direktor OŠ „Jovan Ristić“ u Borči.

I dodaje, ove godine ćemo upisati od 150 do 180 prvaka, tako da nećemo moći da udovoljimo svim zahtevima. Rezultati rada i to što je reč o novoj školi, sa sređenim kabinetima i odličnim uslovima za rad, glavni su razlozi što smo traženi.

Sve škole su dužne da prvo upišu decu koja su raspoređena i istu, pa ukoliko bude mesta da upišu decu koja joj teritorijalno ne pripadaju, a o tome će se odlučiti u maju.

Zanimljivo je i to da među pojedinim školama postoji prećutni dogovor da ne upisuju sve đake koji žele, upravo iz razloga da pojedine škole ne bi ostale poluprazne.

1 Comment

  1. „Radoje“ je izuzetno LOŠA ŠKOLA poslednjih par godina kvalitet odnosa nastavnika je srozan na minimum, imaju direktora slabića koji je nesnalažljiv i konfuzan, u ovom ženskom kolektivu njega „savetuju“ i razvlače ženturače sa kojima on nema autoriteta da se izbori.

    Razlog ove navale koju direktor pokušava da iskoristi u marketinške svrhe je blizina Belvilu i Bul. Milutina Milankovića, gde je otvoreno dosta velikih kompanija poslednjih godina.
    Razlog da ne poverite svoje dete je nedovoljno stručan i nedovoljno zainteresovan kadar. Istoričar i nastavnica geografijje su JEDINE svetle tačke ovog kolektiva.

Leave a Reply

Prethodna priča

Dok čiste kanale, u naselju Mali zbeg širi se nepodnošljiv smrad

Sledaća priča

Tele sa Pančevca i da li je ovakav prevoz dozvoljen!?

Poslednje od Društvo