OŠ “Jovan Ristić” u Borči najtraženija osnovna škola u Beogradu

u Društvo

Pre nekoliko dana završeno je prijavljivanje đaka prvaka za škole kojima ne pripadaju po mestu stanovanja, a najtraženija je bila Osnovna škola “Jovan Ristić” u Borči.

Produženi boravak, celodnevna nastava, blizina posla ili rad u smeni su samo pojedini razlozi zbog kojih su roditelji poželeli da upišu prvake u određenu školu, a ne u onu kojoj pripadaju teritorijalno pripadaju.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu kaže da je stiglo 1.964 zahteva od roditelja za upis đaka prvaka u školu koju žele.

U Sekretarijatu navode da je polovina podnetih zahteva za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu (375), Novom Beogradu (311) i na Paliluli (301).

Škola sa najviše molbi je OŠ “Jovan Ristić” u Borči sa 95 prijava, iako u naselju postoje još dve osnovne škole. Nakon toga slede OŠ “Lazar Savatić” u Zemunu i OŠ “Radoje Domanović” u Novom Beogradu.

– Prijavila su nam se deca iz Borče i Ovče, a broj đaka se povećava iz godine u godinu, pa smo sa 700 došli do 1.120 učenika – rekao je za Novosti Mileta Đorović, direktor OŠ “Jovan Ristić” u Borči.

I dodaje, ove godine ćemo upisati od 150 do 180 prvaka, tako da nećemo moći da udovoljimo svim zahtevima. Rezultati rada i to što je reč o novoj školi, sa sređenim kabinetima i odličnim uslovima za rad, glavni su razlozi što smo traženi.

Sve škole su dužne da prvo upišu decu koja su raspoređena i istu, pa ukoliko bude mesta da upišu decu koja joj teritorijalno ne pripadaju, a o tome će se odlučiti u maju.

Zanimljivo je i to da među pojedinim školama postoji prećutni dogovor da ne upisuju sve đake koji žele, upravo iz razloga da pojedine škole ne bi ostale poluprazne.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH