Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

OŠ “Jovan Ristić” u Borči najtraženija osnovna škola u Beogradu

u Društvo od

Pre nekoliko dana završeno je prijavljivanje đaka prvaka za škole kojima ne pripadaju po mestu stanovanja, a najtraženija je bila Osnovna škola “Jovan Ristić” u Borči.

Produženi boravak, celodnevna nastava, blizina posla ili rad u smeni su samo pojedini razlozi zbog kojih su roditelji poželeli da upišu prvake u određenu školu, a ne u onu kojoj pripadaju teritorijalno pripadaju.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu kaže da je stiglo 1.964 zahteva od roditelja za upis đaka prvaka u školu koju žele.

U Sekretarijatu navode da je polovina podnetih zahteva za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu (375), Novom Beogradu (311) i na Paliluli (301).

Škola sa najviše molbi je OŠ “Jovan Ristić” u Borči sa 95 prijava, iako u naselju postoje još dve osnovne škole. Nakon toga slede OŠ “Lazar Savatić” u Zemunu i OŠ “Radoje Domanović” u Novom Beogradu.

– Prijavila su nam se deca iz Borče i Ovče, a broj đaka se povećava iz godine u godinu, pa smo sa 700 došli do 1.120 učenika – rekao je za Novosti Mileta Đorović, direktor OŠ “Jovan Ristić” u Borči.

I dodaje, ove godine ćemo upisati od 150 do 180 prvaka, tako da nećemo moći da udovoljimo svim zahtevima. Rezultati rada i to što je reč o novoj školi, sa sređenim kabinetima i odličnim uslovima za rad, glavni su razlozi što smo traženi.

Sve škole su dužne da prvo upišu decu koja su raspoređena i istu, pa ukoliko bude mesta da upišu decu koja joj teritorijalno ne pripadaju, a o tome će se odlučiti u maju.

Zanimljivo je i to da među pojedinim školama postoji prećutni dogovor da ne upisuju sve đake koji žele, upravo iz razloga da pojedine škole ne bi ostale poluprazne.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh