Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

OPREZNO: Košava i snežni nanosi na levoj obali

u Vesti od
Tara – T2

Leva obala se nalazi na košavskom području pa se danas usled jakog vetra može očekivati stvaranje snežnih nanosa.

U Beogradu je trenutno na snazi narandžasti meteo-alarm koji podrazumeva jake udare vetra od preko 80 kilometara na sat.

I u narednim danima se očekuju padavine, niske temperature i pojave leda.

Direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš uputio je apel učesnicima u saobraćaju da vode računa o obaveznoj zimskoj opremi na vozilima i da brzinu prilagode zimskim uslovima na putevima.

Čišćenje snega i leda obavezno!

Zakon nalaže da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred stambenih zgrada, poslovnih prostora i neizgrađenog građevinskog zemljišta, odgovorna pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti, bilo da su vlasnici, zakupci ili korisnici.

Zanimljivo:  U Kini potpisan ugovor za industrijski park u Borči

Ukoliko se mandatna kazna od 5.000 dinara za fizičko lice i 20.000 dinara za pravno lice ne plati na licu mesta, komunalni inspektor po zakonu ima pravo da napiše prekršajnu prijavu na osnovu koje slede još rigoroznije kazne do čak milion dinara.

Takođe prilikom čišćenja, građani ne bacaju sneg na kolovoz, kao i da vode računa o propisanom parkiranju vozila kako bi obezbedili nesmetano funkcionisanje saobraćaja.

Nečišćenje snega koštaće nas minimum 5.000 dinara - 25.01.2014.

– Vlasnike objekata i skupštine stanara podsećamo na obavezu uklanjanja snega i leda ispred objekata i zgrada, kao i na obavezu uklanjanja ledenica sa isturenih delova fasada i krovova iz bezbednosnih razloga. Ekipe javnih komunalnih preduzeća danonoćno su angažovane i u sklopu svojih nadležnosti vode računa o gradskim ulicama i trotoarima – istakao je Glavaš.

Zanimljivo:  Da li ga prepoznajete? Pretpostavlja se da je pljačkao žene i na levoj obali

Glavaš je, takođe, apelovao na građane da uklone svoja motorna vozila sa tramvajskih šina i uzbrdica kako bi ekipe za uklanjanje snega mogle nesmetano da obavljaju posao.

– Molim sugrađane da svoja vozila ne parkiraju na stajalištima, šinama, kao i mestima kuda prolaze vozila Zimske službe, ali i da se, kada primete takva vozila, pomere sa puta kako bi oni mogli nesmetano da čiste sneg – naglasio je Glavaš.

Svim sugrađanima savetujemo da budu oprezniji i povedu više računa, ali i da očiste ispred kuće ako ne žele da plaćaju kazne.


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh