in

„Oktoberfest“ i ove godine na Levoj obali

Oktoberfest i ove godine na levoj obali - 2014
Oktoberfest i ove godine na levoj obali - 2014

Ni ove godine ne morate u Minhen  jer se na Levoj obali ponovo organizuje „Oktoberfest“ a domaćin je, treći put zaredom, restoran Dobar znak“.

Leva obala će ovog i sledećeg meseca biti domaćin trećeg Internacionalnog festivala piva „Oktoberfest 2014“ koji će trajati od 24. septembra do 24. oktobra.

Svi posetioci će uživati u najkvalitetnijem točenom pivu i tradicionalnim nemačkim kobasicama, dok će svakog četvrtka i petka biti organizovan i mužički program.

Cilj održavanja „Oktoberfesta“ u Beogradu je da dočara atmosferu tradicionalne nemačke kulture i mentaliteta što je dobra prilika za druženje i uspostavljanje novih kontakata u opuštenoj atmosferi, uz bavarsku kuhinju i pivo.

Zato pravac u restoran Dobar znak“ koji se nalazi na adresi Zrenjaninski put 77a (između Krnjače i Borče) kako biste osetili delić bavarske kulture!

 

Oktoberfest i na levoj obali Beograda - 29.09.2013

Festival je poznat po tonama ispijenih piva iz bavarskih pivnica, narodnoj nošnji, nemačkim kobasicama i raznoraznim takmičenjima. Atrakcija festivala su i konobarice koje se nadmeću u nošenja piva do svojih mušterija.

„Oktoberfest“ je jedan od najvećih svetskih sajmova koji se održava svake godine u Minhenu, u Bavarskoj. Festival traje 16 dana u periodu od kraja septembra do prvog vikenda u oktobru. Preko 6 miliona ljudi iz celog sveta prisustvuje događaju svake godine. Stanovnici iz Bavarske čine 70 posto posete ovom velikom festivalu, dok čak 15 posto čine posetioci iz okolnih zemalja.

Inače sam „Oktoberfest“ je izuzetno važan deo kulture Bavarske jer se održava još od davne 1810. godine . Gradovi širom sveta takođe organizuju festivale po uzoru na originalni u Minhenu, kao što je i slučaj sa našim „Oktoberfestom“ koji se održava na Levoj obali Dunava u Beogradu.

 

Oktoberfest i ove godine na levoj obali - 2014

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kup Srbije u fudbalu, Jagodina - BSK Borča 4:0

Fudbalski kup Srbije: Jagodina deklasirala BSK

Leva obala jedna od pet novih privrednih zona