Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Oktoberfest i ove godine na levoj obali - 2014

„Oktoberfest” i ove godine na Levoj obali

u Iz našeg ugla... od
Tara – T2

Ni ove godine ne morate u Minhen  jer se na Levoj obali ponovo organizuje „Oktoberfest“ a domaćin je, treći put zaredom, restoran Dobar znak”.

Leva obala će ovog i sledećeg meseca biti domaćin trećeg Internacionalnog festivala piva „Oktoberfest 2014“ koji će trajati od 24. septembra do 24. oktobra.

Svi posetioci će uživati u najkvalitetnijem točenom pivu i tradicionalnim nemačkim kobasicama, dok će svakog četvrtka i petka biti organizovan i mužički program.

Cilj održavanja „Oktoberfesta” u Beogradu je da dočara atmosferu tradicionalne nemačke kulture i mentaliteta što je dobra prilika za druženje i uspostavljanje novih kontakata u opuštenoj atmosferi, uz bavarsku kuhinju i pivo.

Zato pravac u restoran Dobar znak” koji se nalazi na adresi Zrenjaninski put 77a (između Krnjače i Borče) kako biste osetili delić bavarske kulture!

Zanimljivo:  Kotež još uvek bez struje, isto snašlo i Mokri Sebeš

 

Oktoberfest i na levoj obali Beograda - 29.09.2013

Festival je poznat po tonama ispijenih piva iz bavarskih pivnica, narodnoj nošnji, nemačkim kobasicama i raznoraznim takmičenjima. Atrakcija festivala su i konobarice koje se nadmeću u nošenja piva do svojih mušterija.

„Oktoberfest” je jedan od najvećih svetskih sajmova koji se održava svake godine u Minhenu, u Bavarskoj. Festival traje 16 dana u periodu od kraja septembra do prvog vikenda u oktobru. Preko 6 miliona ljudi iz celog sveta prisustvuje događaju svake godine. Stanovnici iz Bavarske čine 70 posto posete ovom velikom festivalu, dok čak 15 posto čine posetioci iz okolnih zemalja.

Inače sam „Oktoberfest“ je izuzetno važan deo kulture Bavarske jer se održava još od davne 1810. godine . Gradovi širom sveta takođe organizuju festivale po uzoru na originalni u Minhenu, kao što je i slučaj sa našim „Oktoberfestom” koji se održava na Levoj obali Dunava u Beogradu.

Zanimljivo:  VIDEO: Kod hrama Svetog Luke u Krnjači, padobranom na venčanje

 

Oktoberfest i ove godine na levoj obali - 2014

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Iz našeg ugla...

Idi na Vrh