in

Održana vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“

vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“
vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“

Taktička vežba s bojevim gađanjem „Plavi odgovor 2014“ počela je isplovljavanjem brodova i pontonirskih jedinica Rečne flotile sa novosadske obale Dunava i beogradskog sidrišta.

Prema ušću Tise u Dunav, istovremeno su isplovile dve skele nosivosti 160 tona, na koje su ukrcani amfibijski transporteri, sredstva i oprema, uz blisku brodsku zaštitu Prvog rečnog odreda, kao i plovni sastav Grupe patrolnih brodova Drugog rečnog odreda.

Po doplovljavanju u širi rejon ušća, ronilački tim je pretražio, otkrio i uništio ležeću podvodnu minu. Međutim uočena je i sidrena mina. Sa rečnog minolovca spuštena je minolovka sa uređajima za sečenje sidrenog lanca mine.

Mina je uništena preciznom vatrom brodske dvadesetmilimetarske artiljerije, da bi potom usledio prolaz i drugog minolovca koji je izvršio protivminsko dejstvo akustičnom minolovkom i osigurao prolaz.

vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“ vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“ vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“ vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“ vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“ vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“

 

Protivminski ronilački tim je radi sigurnosti i bezbednosti sonarom pretražio dno reke Tise kako bi se uplovljavanje brodova i skela odvijalo bezbedno.

Po uplovljavanju u očekujći rejon, sledili su zauzimanje pozicija i maskiranje plovnih sredstava, organizovanje podvodnih protivdiverzantskih dejstava brodova Rečne flotile i protivdiverzantska dejstva ronilačkog tima.

Na vežbi učestvuje Rečna flotila kao i pešadijske čete iz Prve brigade, kopnene vojske, tim rečnih diverzanata iz Specijalne brigade i dva lovačko-bombarderska aviona tipa „Galeb G-4″ iz sastava 204. vazduhoplovne brigade

Na vežbi su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije, 14 tipova brodova, rečnih minolovaca, rečnih patrolnih i desantno-jurišnih čamaca, četiri aviona, amfibijski transporteri, skele, remorkeri i brojna tranportna vozila.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Da li ste zadovoljni listama za upis mališana u vrtiće?

    Da li ste zadovoljni listama za upis u vrtiće?

    Obrenovčani napustili sportsku halu u Padinskoj Skeli (VIDEO)