in

Da li ste zadovoljni listama za upis u vrtiće?

Da li ste zadovoljni listama za upis mališana u vrtiće?
Da li ste zadovoljni listama za upis mališana u vrtiće?

Liste za upis mališana u vrtiće istaknute su na predškolskim ustanovama. Ove godine biće upisano 15.211 dece po svim oblicima rada, s tim što je oko 9.198 u redovnim celodnevnim vrtićkim grupama, a oko 6.031 mališan biće upisan u četvoročasovnom pripremnom predškolskom programu.

Na našu levu obalu Dunava, stigle su preliminarne liste za upis mališana u vrtiće. Najviše interesovanja bilo je za vrtiće u Kotežu, Borči i Krnjači.

Za upis mališana za redovni celodnevni boravak stiglo je 14.082 zahteva, od koji će biti upisano oko 9.200, ne računajući predškolce u četvoročasovnom programu. Pa će, prema tome, neupisano ostati oko 4.000 dece. Međutim, svi oni biće upisani do kraja godine. Ostala su neupisana deca, koja nisu u prioritetnim grupama i uglavnom imaju jednog ili oba nezaposlena roditelja. Veliko interesovanje je bilo za skoro sve vrtiće sa leve strane Dunava u Kotežu, Borči, Krnjači…”, ističe Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić.

Đurićeva je, takođe, naglasila da izgradnja novih vrtića ćeka generalni Urbanistički plan, pa se tek tada mogu tražiti potencijalne lokacije.

Mame i tate, ukolio budete nezadovojni, imate pravo da uložite žalbu upisnoj komisiji u roku od osam dana. Ako i tada ne budete zadovoljni, žalbu možete uputiiti i drugostepenoj mešovitoj komisiji.

„Osam dana po izlasku upisnih lista, ističe žalbeni period. Pored toga što im im dete nije upisano ili nije poštovana upisna procedura, roditelji se najčešće žale na dodeljeni vrtić“, napominje Đurićeva.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Krnjača, Borča i Kovilovo bez struje

    Borča u četvrtak bez struje

    vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“

    Održana vežba rečne flotile „Plavi odgovor 2014“