Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Od sutra potpuno novi način kažnjavanja vozača

u Vesti od

Saobraćajna policija od sutra počinje da kažnjava vozače na osnovu merenja srednje brzine na autoputu na svim naplatnim rampama, što do sada nije bio slučaj.

Domaći vozači će ove kazne dobijati na kućnu adresu, dok će strance zaustavljati patrole na naplatnim rampama.

Tako će posle osam meseci zaživeti novi način kažnjavanja vozača zbog prekoračenja srednje brzine od 120 kilometara na sat – na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe na autoputu.

Domaći vozači prilikom plaćanja putarine na naplatnoj rampi dobiće na računu i ispisanu informaciju o prosečnoj brzini kojom su vozili na autoputu. Ako je ta srednja brzina veća od 120 na sat, stići će im kazna na kućnu adresu i to tako što će kamera na rampi uslikati tablice na vozilu.

Zanimljivo:  Sinoć na Zrenjaninskom putu povređen pešak

Vozači će imati mogućnost da plate odmah kaznu ili se izjasne da nisu napravili prekršaj. U tom slučaju ići će kod sudije za prekršaje koji će morati da dokaže njihovu krivicu. 

Strance će saobraćajna policija sankcionisati čim prođu rampu. Očekuje se da već u petak veliki broj bezobzirnih vozača bude na udaru saobraćajnih patrola zbog prvomajskih praznika.

Sankcionisanje bahatih za volanom na autoputu počelo je prošlog septembra, ali samo na pojedinim deonicama i određenih dana. Tako je samo za vikend, 9. i 10. septembra, kažnjeno čak 7.820 vozača, a stranci najviše pamte dane oko katoličkog Božića kada su sancionisana 862 vozača sa inostranim tablicama.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da je ova mera saobraćajne policije već dala rezultata.

Zanimljivo:  Najzad započeta sanacija rupe u ulici Bratstva i jedinstva
Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh