in

Nastavlja se suzbijanje komaraca, ali i krpelja

Više od dvadeset ekipa Zavoda za biocide i medicinku ekologiju nalazi se tokom poslednjih četiri dana na terenu gde vrše tretman komaraca, rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je naglasio da su blaga zima i visok vodostaj u kontinuitetu tokom poslednjih meseci doprineli da se ove godine komarci pojave ranije nego što je uobičajeno.

Suzbijanje komaraca

„Tretirali smo gotovo sve centralne gradske opštine, krenuli smo od novobeogradskih blokova, šetališta pored Save, odradili Zemun, Stari grad, Palilulu, Čukaricu, Vračar, Zvezdaru, Savski venac i nastavljamo dalje“ – rekao je Mladenović.

Kako je dodao, radi se i tretman krpelja na velikim izletištima jer će veliki broj građana za prvomajske programe posetiti ova mesta. On je apelovao na građane da obrate pažnju i da se posle boravka u prirodi pregledaju i ako prepoznaju ujed krpelja obavezno posete lekara.

Krpelji

Kako smo ranije saznali u Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju, suzbijanje komaraca na levoj obali planirano je za sutra, petak 27. april.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju obaveštava građane da će dana 26.04.2018. godine sprovesti akciju suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama Avale, Ade Ciganlije, Kalemegdana, SP Jajinci, Zvezdarske šume, Banjičke šume, Lipovičke šume, Ade Huje, Miljakovačke šume i Mirijevskog venca. Tretman je planiran ukoliko vremenske prilike to dozvole. Tretmani će se sprovoditi u periodu od 10-17 časova.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kod Pupinovog mosta povređen biciklista

Od sutra potpuno novi način kažnjavanja vozača