in ,

Od petka ponovo policijski čas

Situacija sa koronavirusom u Beogradu je kritična, zbog čega se zabranjuju sva okupljanja na javnom mestu za više od pet ljudi.

Od petka do ponedeljka na snazi će biti policijski čas, najverovatnije od 18 h do 5 ujutru, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju građanima.

On nije precizirao da li će se zabrana kretanja odnositi na celu Srbiju ili samo Beograd, navodeći da bi lično voleo da to bude cela Srbija.

U ovom trenutku na respiratorima je više od 120 ljudi, a situacija je alarmantna u Beogradu, a ozbiljna u još četiri grada u Srbiji, kazao je Vučić.

 

Upitan da precizira da li se zabrana kretanja odnosi na Beograd ili teritoriju cele Srbije, Vučić je kazao da će to odrediti Krizni štab, ali da bi on voleo da se odnosi na celu državu.

Kako je kazao, Krizni štab će odrediti i vreme trajanja zabrane kretanja, dodajući da će to verovatno biti od petka u 18 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Predsednik je rekao da će tokom policijskog časa od petka do ponedeljka u određeno vreme biti obezbeđeno vreme za šetanje kućnih ljubimaca, izlazak penzionera u šetnje i majke sa decom.

Vučić naglašava da je Beograd nakritičniji i da su u Beogradu vrlo loši brojevi.

„Imamo gotovo 4.000 hospitalizoivanih kovid pacijenata, sa potvrđenim kovidom ili suspektnim na kovid.

Sve beogradske bonice su gotovo pune, infektivna, Dragiša Mišović, KBC Zvezdara, KBC Zemun. Popunjavamo brzo Niš, u Novom Pazaru je gotovo 400 ljudi.

Sve su bolnice pune, puni se ortopedija na Banjici gde smo ubacili 10 respiratora, na svakih sat vremena nam dolazi 10 do 20 ljudi u bolnice.

Oni ne izlaze za dan, dva, mi više bolnica nemamo.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kako se odigrao porođaj na Pančevačkom mostu, evo ko je pritekao u pomoć

    Sukob građana i policije ispred Narodne Skupštine prerastao u nemire