in

Kako se odigrao porođaj na Pančevačkom mostu, evo ko je pritekao u pomoć

Juče je celom levom obalom, ali i celim Beogradom, proletela vest da se u popodnevnim časovima sugrađanka porodila u automobilu na sred Pančevačkog mosta.

Inače u pitanju je mlada žena kojoj je ovo bio prvi prođaj, a na svet je donela divnu devojčicu. Nakon porođaja i mama i beba prevezene su u Višegradsku.

A tokom ovog nesvakidašnjeg porođaja, u pomoć je priskočila ekipa Hitne pomoći iz Pančeva, koji su se zatekli na mostu jer su prevozili pacjenta za Beograd.

Ekipu pančevačke Hitne pomoći činili su činili vozač – Filipović, dve doktorke – Belča i Savković i sestra Pašalić.

Medicinska sestra Biljana Pašalić ispričala je kako se sve odigralo juče na Pančevačkom mostu.

U toku zastoja na mostu, kada se jedva prolazi zbog gužve, otprilike oko 16.30 sati, mahala nam je jedna osoba i govorila kako se žena porađa u putničkom automobilu. Nisam očekivala da je zaista reč o porođaju, verovala sam kako se radi o bolovima, i izašla sam iz saniteta sa idejom da smirim porodilju i da joj kažem šta treba da radi.

Ali ispostavilo se da ovo nije lažna uzbuna, jer kada je prišla vozilu ova medicinska sestra videla je već bebinu glavu i shvatila da nema vremena za gubljenje.

Pozvala sam mladu doktorku koja je bila s nama da donese aspirator jer mi u sanitetima nemamo set za porođaj. Porođaj se brzo dogodio, ispratila sam bebu koja nije odmah zaplakala, ali jeste nakon aspiracije.

Prema njenim rečima, porođaji u Hitnoj pomoći se dešavaju, ne često, ali na ovakav način gotovo nikad.

Ubrzo je stigla i beogradska Hitna pomoć, u pratnji policije, i preuzela bebicu i majku.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    I ovog vikenda održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči

    Od petka ponovo policijski čas