in

Od kada PKB ne kosi, okolna naselja progutao korov

Mnoga naselja na levoj obali decenijama su neraskidivo bila povezana sa preeduzećem PKB, počev od toga da su dobijala vodu iz PKB Vodovoda, pa sve do održavanja zelenih površina za koja je takođe bio zadužen PKB.

Nažalost, od kada je ovo preduzeće prodato Al Dahri situacija se promenila, pa se ne zna na koga prelaze neke od ovih odgovornosti.

Nama su se javili sugrađani iz naselja Besni fok i Padinska Skela jer ova naselja počeo je da guta korov. Travu više niko ne kosi čak ni oko škola i vrtića, a za to je ranije bio zadužen PKB.

Zgrioženi smo stanjem u dvorištima osnovnih škola, a o delovima naselja da i ne govorimo – žale se sugrađani.

Da je stanje alarmantno mogli smo da se uverimo i sami jer korov koji buja zabeležen je i na fotografijama naših sugrađana, koje prenosimo i vama.

Ne znamo koliko su gradski čelnici razmišljali o ovakvim detaljima kada je prodat PKB, ali se nadamo da će se u što kraćem roku odgovornosti ovog preduzeća preneti na druge javne službe.

Jedno od rešenja bilo bi i da se Al Dahra kao društveno odgovorno preduzeće koje poseduje mehanizaciju, uključi u svakodnevni život sugrađana iz okolnih naselja i preuzme na sebe i ovakve odgovornosti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Niste naveli Vrbovski.Treba da vidite na sta lici naselje ovih dana, skroz zaraslo u korov i siblje.Korov rastace i asfalt na pesackoj stazi i uskoro ni od nje nista nece ostati.Pkb ne samo da je zaduzen za odrzavanje po nekom ugovoru iz postupka privatizacije valjda vec je na to i obavezan kao vlasnik zemljista.Potrebno nam je kosenje ali jos vise i dobar advokat!

Godzila II Kralj čudovišta je stigao i u domaće bioskope

Na Pančevačkom mostu gužve, lančani sudar tri vozila