in

Novogodišnji bazar u školi „Vasa Pelagić“ u Kotežu postao tradicija

U osnovnoj školi „Vasa Pelagić“ u Kotežu, već sedam godina tradicionalno se održava Novogodišnji bazar, koji pripremaju učenici škole tokom novembra i decembra na časovima likovne kulture i slobodnim aktivnostima, praveći novogodišnje ukrase i ostalu prazničnu dekoraciju.

U poslednjoj nedelji pred Novu Godinu organizuje se Bazar na kome se prodaju učeničke rukotvorine. Svako odeljenje uredi štand ispred svoje učionice, učenici formiraju simbolične cene za proizvode i u veseloj atmosferi teče prodaja.

Mame i bake učenika daju poseban doprinos ovoj manifestaciji – bude tu mnogo domaćih kolača, ušećerenih jabuka, krofni, palačinki i drugih delikatesa.

Ove godine Novogodišnji bazar u OŠ „Vasa Pelagić“ održaće se u četvrtak 26. decembra od 18.00 časova.

Novac prikupljen ovom prilikom svako odeljenje potroši na način kako se učenici dogovore – bilo odlaskom u pozorište ili bioskop, pomoć nekom ko je u nevolji ili nabavku lopti ili nekih drugih nastavnih sredstava.

Kako je najavljeno, ove godine Novogodišnji bazar će svojim programom uveličati i klovn Mića i Deda Mraz, a pozvani su svi roditelji i deca do predškolskog uzrasta.

Ovaj šou kao dodatak bazaru organizovalo je UG Kotež uz podršku donatora.

Roditelji koji to žele mogu doneti paketiće na kojima je čitko ispisano ime deteta. Paketići će biti stavljeni ispod jelke, a kad Deda Mraz dođe podeliće paketiće i slikati se sa mališanima.

Bazar je veoma posećen ne samo od strane učenika i roditelja već i od ostalih sugrađana, pa vas pozivamo da ove godine i vi posetite bazar u Kotežu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Da li će u novoj godini BusPlus biti zamenjen novim rešenjem

I leva obala dobila jelku, ali od starih guma i otpada