in

Novi park u Borči dokrajčen! (FOTO)

Izrovaren parkić u Borči, LOBI

Ovi na vlasti? Strani „zlikovci“? „Majka priroda“? Neka viša sila? – NE! Sami smo krivi!

Pre pola godine otvoren je novi park u Borči. Svi smo se složili da je ta lokacija idealno mesto za park i ponadali se da će to biti jednо od glavnih mesta za dečju igru, smeh i okupljanje svih sugrađana. Međutim pojedinci su imali nešto drugo u planu.

Izrovaren parkić u Borči, LOBI

Park je bukvalno ruiniran, rekviziti su skoro uništeni, a smeća ima na sve strane… I taman kada smo pomislili da ne može gore zatekli smo prizor kog bi se postideo svaki iole kulturan i normalan čovek.

Travnjak koji se nalazi iza lokala koji izlaze na ulicu Bratstva i jedinstva je potpuno uništen i izrovaren.

Očigledno je da se ovaj „nazovi putu“ svakodnevno koristi za dostavu robe u obližnjem lokalu.

Dakle ovo je klasičan primer kršenja mnogobrojnih saobraćajnih propisa ali i osnovnih postulata kulture i savesti prema drugima.

 

Izrovaren parkić u Borči, LOBI Izrovaren parkić u Borči, LOBI Izrovaren parkić u Borči, LOBI

Ljudi su skloni da za sve probleme krive nekog drugog, da im uvek neko drugi smeta i kvari prostor u kome svi zajedno živimo. Ali kada bi svako od nas malo razmislio o svojim postupcima i mislio i na druge a ne samo sebično na sebe leva obala a i ostatak Beograda bi bili mnogo lepše mesto za život.

Da, te stvari nam neće doneti bolji životni standard, veće plate i ostale materijalne stvari ali okolina u kojoj živimo biće mnogo prijatnije mesto za život.

Svi znamo da kažemo „u inostranstvu nema da vidiš papirić na ulici, travnjaci sređeni, sve lepo okrečeno“, a na pitanje zašto nije tako kod nas većina bi odgovorila „zato što smo takav narod“. E pa taj odgovor nije prihvatljiv!

Svaki pojedinac je jedinka za sebe i odgovoran je za svoje postupke, shodno tome dovoljno je svako da pogleda sebe u ogledalo i svima će nam biti bolje odmah.

Nadamo se da će se oni koji su odgovorni pronaći i vratiti travnjak u prvobitno stanje, to bi bio prvi pravi korak ka ozdravljenju kulture celog društva. Pružanje druge šanse je ljudski ali i mogućnost da to bude za primer drugima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

7 Comments

  1. trebali ste da fotografisete i decije igraliste u kakvom je stanju. Jedna od postavljenih sprava je totalno pokidana i iz nje vire zice na koje bi deca mogla da se povrede, a o djubretu koje je prosuto po samom igralistu i da ne govorimo. Zasto gradska cistoca nesalje one cistace ulica i to da ociste kada vec ciste (ponekad lett ih mozemo videti) poneku okolnu ulicu ili je to praksa samo za ulice u centru grada.

  2. Park i rekvizite su unistili verovatno lokalni narkomani i deca od 14 ,15 godina koji neznaju da se igraju na drugi nacin nego unisavaju ono u cemu bih trebalo da uzivaju deca do 10 godina.
    Park je uvek prljav zato sto firma koja je zaduzena za odrzavanje ne dolazi dovolno cesto a nije Gradska Cistoca.
    A sto se tice unistenog travnjaka neko samo treba da ode i gospodinu koji vozi taj auto za pekaru cije ime nebih spominjao (burek je nikakav) napise kaznu za unistavanje zelene povrsine i da se stave neke prepreke na oba od dva moguca ulaza na taj deo trave iz ulice Ranka Miljica i 20. Oktora da nemoze vise tuda da vozi!

  3. Resenje za ovakvo stanje stvari bi bilo,verovatno(?),postavljanje nekog svetla,reflektora ili sl. jer je parkic u TOTALNOM mraku..Postoji i parkic u Centru III ali je osvetljen i nema nicega sto je polomljeno ili unisteno….A za unistavanje travnjaka,sta reci,osim da se postave neki stubici,prepreke da nijedan automobil ne bi mogao uci…Posto je cela Borca pokrivena `lezecim policajcima` mislim da to ne bi bio problem za resavanje ovog i ovolikog problema…Ne znam kome je u interesu unistavanje neceg ovako lepog ali izgleda da ima i takvih…

  4. Slazem se da park nije dovoljno osvetljen, samim tim zbog mraka je zgodan za vecernja okupljanja delikvenata i dzankija. Slazem se i da neko ko treba da vodi brigu o cistoci parka (makar jednom nedeljno) to ne radi kako treba. Slazem se i da roditelji koji dovode decu nisu dovoljno savesni i da verovatno i oni ostave po neki papir ili pikavac. Ali, prosto me izludjuje bahatost vlasnika pekare Roma (car je go! Svi znamo da jeste, zasto to jasno i glasno ne kazemo?). Njihova vozila svakodnevno izoravaju travu, i sto je jos gore prave blato po stazi tako da se sa jedne strane ne moze uci u park, a da se posteno ne usvinjis. Cesto sam kupovao u toj pekari, mislim da su dobri i usluzni, ali od kada sam primetio ovaj bezobrazluk – zaobilazim je. Izgubili su jednog vernog potrosaca, taj gubitak verovatno nece ni osetiti, ali ako bi se ovom bojkotu prikljucili svi pratioci ovog sajta, to bi itekako osetili. Cim prestanu da oru park, ja sam voljan da ponovo krocim u ovu pekaru. Do tada je bojkotujem!

  5. Fale stubići sa obe strane parkića, rasveta, kultura. Fale komunalni policajci da kažnjavaju nesavesne vozače koji bi, da mogu, parkirali na sred parka. Fali policija da svrati s vremena na vreme noću, a ne da gleda bagru narkomansku iz obližnjeg kafića.

Neverovatno! Porodila se u kolima Hitne pomoći na Pančevcu

„Bontonizacija“ leve obale je počela