in

Nova jednosmerna ulica u Borči! Vozači, oprez!

Početkom godine nekoliko ulica u naseljima leve obale Dunava Borči i Krnjači postalo je jednosmerno. Pritužbe su stizale mahom od građana iz Borče o čemu smo pisali sredinom februara. Od skoro je uvedena još jedna jednosmerna ulica u Borči, ovaj put kod Osnovne škole „Stevan Sremac“.

Ovakav postupak Sekretarijata za saobraćaj, verujemo, umnogome je olakšao funkcionisanje saobraćaja oko ove osnovne škole u Borči a to najbolje znaju roditelji koji svoju decu dovode u školu i vraćaju iz nje.

Neretko se dešavalo da kad padnu kiša ili sneg, prolaz ulicama Trg oslobođenja i Branka Radičevića bude gotovo neizvodljiv.

Stoga je sada deo ulice Trg oslobođenja, koji prolazi pored glavnog ulaza u OŠ „Stevan Sremac“ jednosmeran u smeru od Doma zdravlja.

Za sada nema mnogo žalbu sigrađana na neugodne situacije koje ovde mogu imati ali mi svakako želimo da obavestimo one koji ne znaju da je došlo do promena u ovom delu Stare Borče zato što policija već piše kazne.

Kazna za vožnju jednosmernom ulicom može da iznosi od 6.000 do čak 20.000 din i još dva kaznena boda a ako pak vožnjom jednosmernom ulicom ugrozite nečiju bezbednost ili izazovete saobraćajnu nesreću, kazna može iznositi od 10.000 do 40.000 dinara, tri kaznena boda zatvor u trajanju od 45 dana.

Iskustvo sa početka godine pokazalo nam je da policija neće imati tolerancije prema vozačima koji „nisu znali“ ili „nisu blagovremeno informisani“ te vas, dragi sugrađani a posebno roditelji, obaveštavamo i upozoravamo na novu jednosmernu ulicu u Borči.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas u Ovči besplatna predstava Princ žaba - 2015

    Danas u Ovči besplatna predstava „Princ žaba“

    Održana predstava „Princ žaba“ u DK Ovča