in

Nove jednosmerne ulice u Borči i Krnjači dobar izvor prihoda

Prethodnih meseci bili smo svedoci čestih izmena na Zrenjaninskom putu, počev od nove betonske ograde, preko nove horizontalne signalizacije i novih semafora pa sve do novih jednosmernih ulica u Krnjači.

Sve mere koje uvodi Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda trebalo bi da utiču na povećanje bezbednosti u saobraćaju, kao i bolji protok saobraćaja.

Ne možemo reći da nema efekta ali to je vezano i za otvaranje Pupinovog mosta koji je rasteretio saobraćaj na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu.

Međutim, ono što nas „kopka“ jesu nove jednosmerne ulice u Krnjači i Borči, koje su poslužile saobraćajnoj policiji kao povod da pišu kazne i tako pune budžet.

Nismo imali previše pritužbi od građana iz Krnjače ali to ne znači da ih nije bilo. Međutim, situacija u Borči je drugačija jer smo dosad imali nekoliko zahteva od sugrađana.

Naime, radi se o novoj jednosmernoj ulici u Centru III kod taksi stanice. Od pre mesec dana deo ulice Bele Bartoka od raskrsnice sa Julije Delere do raskrsnice sa Bratstva i jedinstava postao je jednosmeran u smeru ka okretnici autobusa u Centru III.

Navika je jako čudna stvar pa smo se nadali da će saobraćajci imali tolerancije prema istim ali ipak nisu.

Upravo na ovom delu čest je slučaj da policija kontroliše vozače koji uđu u „do juče dvosmernu ulicu“.

Zato želimo svim sugrađanima da sugerišemo da obrate pažnju na pomenutu ulicu jer je kazna za vožnju jednosmernom ulicom u zabranjenom smeru od 6.000 do 20.000 dinara i dva kaznena boda.

Ako je pomenutim prekršajem izazvana nezgoda ili ugrožena bezbednost, onda je kazna od 10.000 do 40.000 dinara i tri kaznena poena ili zatvor do 45 dana.

Evo jedna zanimljive mozgalice: Na kraju jednosmerne ulice stajao je policajac i naplaćivao je kaznu svim vozačima koji su vozili u nedozvoljenom smeru. Kada je naišao taksista iz nedozvoljenog smera, policajac ga je pozdravio i nije mu naplatio kaznu. Zašto?
Taksista je išao pešice!

Tako da ako želite da ne platite kaznu, ili idite pešice ili vodite računa o novim jednosmernim ulicama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Koja je svrha tih promena, osim uzimanja para vozacima.Tu ne postoji frekventan saobracaj , samim tim moguce je da se isti obavlja u oba smera.U Krnjaci , u ulici Grge Andrijanovic 1 ima opravdanja.Neposteno je to sto nisu znak za obavezan smer desno postavili pre ulice Grge Andrijanovica 5 da bi bio uocljiviji i nema horizontalne signalizacije koja je mnogo uocljivija od vertikalne koja je blizu drveca.

20.10.2014. Kotež saobraćajna nezgoda

Pijani vozač udario u banderu u Borči

Udes na Zrenjaninskom putu. Povređeni žena i dete