in

Niže cene proizvoda u socijalnoj korpi čak do 30 odsto

Niže cene proizvoda u socijalnoj korpi čak do 30 odsto - Lobi
Niže cene proizvoda u socijalnoj korpi čak do 30 odsto - Lobi

Trgovinski lanci sami odlučuju kojim će proizvodima i za koliko sniziti cenu. Akcija je dobrovoljna i odraz je društvene odgovornosti, tvrde u Ministarstvu trgovine.

Većina velikih trgovinskih lanaca spustila je cene pojedinih životnih namirnica, koje će se naći u takozvanoj socijalnoj korpi, i tako ispoštovala dogovor sa Ministarstvom trgovine koje je preporučilo da trgovci snize cene i tako pomognu da oni najsiromašniji lakše dođu do namirnica.

Interesantno da se u celu priču u prvi mah nije uključio najveći trgovinski lanac u zemlji “Delez Srbija”, iako prodavnice “Maksi”, svako od nas ima u komšiluku, uz obrazloženje da ih Vlada nije informisala o konkretnoj inicijativi. Tako da u “Maksi” radnjama, u toku prekjučerašnjeg dana nijedan proizvod nije imao nižu cenu po osnovu socijalne korpe, pa su i prodavačice u isčekivanju odluke uprave “Deleza”. U međuvremenu hleb, mleko, ulje, šećer, kafa i meso u “Maksiju” se prodaju po starim cenama.

Dok radnje Super Vero i Idea su najbolje odgovorile na akciju drzave pošto su na vidljiv način obeležile proizvode koji su na sniženju još od 1. Aprila.

Niže cene proizvoda u socijalnoj korpi čak do 30 odsto - LobiIskreno se nadamo da će trgovinski lanac Maxi narednih dana smanjiti cene osnovnih namirnica, jer mi na levoj obali Beograda nemamo druge trgovinske lance.

Nadamo se da pomenuta sniženja neće biti simbolična i da će sniženi proizvodi zadovoljiti socijalnu korpu koja je svakim danom sve praznija.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kamion pao sa Pančevačkog mosta

Crna nedelja na levoj obali Beograda: Žena skočila sa Pančevačkog mosta

Salon Bellissima - Borča - Frizer - Masaža - Libero

Salon Bellissima za Vaš sjaj na jednom mestu