Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Niko nije nadležan za divlju pijacu u parkiću u Borči

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Uprkos pisanju mnogih medija i apelu zabrinutih žitelja Borče, ilegalni buvljak i mala deponija još se nalaze u parku na uglu Ulica Save Mrkalja i Koste Manojlovića, nedaleko od stare pijace u ovom naselju.

Očajni stanari ovog dela Borče više ne znaju kome da se obrate… Zvali su policiju, komunalnu policiju, JKP “Zelenilo-Beograd”… i svuda dobili isti odgovor: “Nismo nadležni”.

Ne znajući šta da rade, ponovo su se obratili medijima za pomoć.

– Od prošle godine molimo za pomoć, ali svuda nailazimo na zatvorena vrata. Danas sam ponovo zvala Komunalnu policiju, ali su mi rekli da nisu nadležni i da zovem “Zelenilo-Beograd”. Zvala sam, ali su mi i oni rekli da to nije njihov reon i ponovo me uputili na Komunalnu policiju – priča Snežana iz Borče.

  Struja poskupela od 1. oktobra

Nakon toga je, kako kaže, ponovo pozvala Komunalnu policiju.

– Bili su jako neprijatni. Žena sa kojom sam razgovarala mi je rekla da nema vremena da se ona raspituje i raspravlja o nadležnostima mog parka – kaže Snežana.

Cela Ulica Save Mrkalja u Borči u kojoj se nalazi pijaca pretvori se u divlji buvljak. Stanari ove ulice na to su navikli i ne žale se, međutim od nedavno im je od strane prodavaca okupiran i park, pa u njega više ne smeju ni da zađu.

Sve je krenulo tako što su tokom pijačnih dana i vikendom, ljudi iznosili da prodaju stare stvari. Međutim, sada su se proširili i po parku i po ceo dan su ovde – pričaju stanari koji žive u zgradama oko parkića.

  Močvara bila, močvara ostala. Kiša sve otkriva! (FOTO)

Jedina zelena površina između njihovih zgrada sada je uništena, deca se više ne igraju tu, zvuk lopte se ne čuje, a njom više niko ni ne prolazi zbog straha.

Situaciju dodatno pogoršava beskućnik koji mesecima spava u ovom parku i od njega je napravio svoj dom.

– Stvari koje donosi su po celom parku. Tu živi i spava tokom cele godine, bilo da je sneg, kiša ili sunce. Zvala sam i Socijalnu službu da dođu i pomognu čoveku, ali niko se nije oglasio – kaže Snežana i dodaje:

– Ceo park je postao leglo zaraze umesto mesto za decu da se igraju. Zvuk lopte, niti smeha se odatle ne čuje. Svi se plašimo da prođemo kroz park, a kamoli da pustimo dete da se tu igra…-

Izvor: Blic

Povezane teme:

2 komentara

  1. Nazalost drzavni organi nece reagovati sve dok neko od stanara ne uzme pravdu u svoje ruke. A to se obicno zavrsi nasiljem, nakon cega deo ucesnika potencijalnog sukoba zavrsi u urgentnom centru a neki u pritvoru. Posle toga ce uslediti izjave nadleznih kako nisu bili upoznati sa situacijom na terenu, i kako bi sigurno reagovali da im je neko javio. Pravna Drzava?????

  2. Prolazim svaki dan tuda,smrdi na mokracu od coska bivse Njegoseve ulice do pijace. A da nepricam na sta lici uzas!!!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh