Niko nije nadležan za divlju pijacu u parkiću u Borči - www.lobi-info.rs

Niko nije nadležan za divlju pijacu u parkiću u Borči

3 minuta za čitanje
2

Uprkos pisanju mnogih medija i apelu zabrinutih žitelja Borče, ilegalni buvljak i mala deponija još se nalaze u parku na uglu Ulica Save Mrkalja i Koste Manojlovića, nedaleko od stare pijace u ovom naselju.

Očajni stanari ovog dela Borče više ne znaju kome da se obrate… Zvali su policiju, komunalnu policiju, JKP „Zelenilo-Beograd“… i svuda dobili isti odgovor: „Nismo nadležni“.

Ne znajući šta da rade, ponovo su se obratili medijima za pomoć.

– Od prošle godine molimo za pomoć, ali svuda nailazimo na zatvorena vrata. Danas sam ponovo zvala Komunalnu policiju, ali su mi rekli da nisu nadležni i da zovem „Zelenilo-Beograd“. Zvala sam, ali su mi i oni rekli da to nije njihov reon i ponovo me uputili na Komunalnu policiju – priča Snežana iz Borče.

Nakon toga je, kako kaže, ponovo pozvala Komunalnu policiju.

– Bili su jako neprijatni. Žena sa kojom sam razgovarala mi je rekla da nema vremena da se ona raspituje i raspravlja o nadležnostima mog parka – kaže Snežana.

Cela Ulica Save Mrkalja u Borči u kojoj se nalazi pijaca pretvori se u divlji buvljak. Stanari ove ulice na to su navikli i ne žale se, međutim od nedavno im je od strane prodavaca okupiran i park, pa u njega više ne smeju ni da zađu.

Sve je krenulo tako što su tokom pijačnih dana i vikendom, ljudi iznosili da prodaju stare stvari. Međutim, sada su se proširili i po parku i po ceo dan su ovde – pričaju stanari koji žive u zgradama oko parkića.

Jedina zelena površina između njihovih zgrada sada je uništena, deca se više ne igraju tu, zvuk lopte se ne čuje, a njom više niko ni ne prolazi zbog straha.

Situaciju dodatno pogoršava beskućnik koji mesecima spava u ovom parku i od njega je napravio svoj dom.

– Stvari koje donosi su po celom parku. Tu živi i spava tokom cele godine, bilo da je sneg, kiša ili sunce. Zvala sam i Socijalnu službu da dođu i pomognu čoveku, ali niko se nije oglasio – kaže Snežana i dodaje:

– Ceo park je postao leglo zaraze umesto mesto za decu da se igraju. Zvuk lopte, niti smeha se odatle ne čuje. Svi se plašimo da prođemo kroz park, a kamoli da pustimo dete da se tu igra…-

Izvor: Blic

2 Comments

  1. Nazalost drzavni organi nece reagovati sve dok neko od stanara ne uzme pravdu u svoje ruke. A to se obicno zavrsi nasiljem, nakon cega deo ucesnika potencijalnog sukoba zavrsi u urgentnom centru a neki u pritvoru. Posle toga ce uslediti izjave nadleznih kako nisu bili upoznati sa situacijom na terenu, i kako bi sigurno reagovali da im je neko javio. Pravna Drzava?????

  2. Prolazim svaki dan tuda,smrdi na mokracu od coska bivse Njegoseve ulice do pijace. A da nepricam na sta lici uzas!!!

Leave a Reply

Prethodna priča

Evo kako su glasali građani Opštine Palilula

Sledaća priča

U "Sremcu": 800 godina od krunisanja prvog srpskog kralja

Poslednje od Vesti