Evo kako su glasali građani Opštine Palilula - www.lobi-info.rs

Evo kako su glasali građani Opštine Palilula

2 minuta za čitanje
3

Izlaznost u Beogradu je bila 56,17 odsto, odnosno 712.868 birača, što pokazuju za sada preliminarni rezultati jednog stranačkog izbornog štaba.

Ono što nas interesuje jesu podaci sa Opštine Palilula na kojoj je izlaznost bila 53,26 odsto, odnosno 89.946 birača, što je za 2,9 odsto niže u odnosu na grad.

Pobednik na opštini Palilula je Aleksandar Vučić koji je osvojio 45,83 odsto glasova, odmah iza njega su Saša Janković sa 23,52 odsto i Luka Maksimović sa 11,42% odsto.

Kratko poređenje sa lokalnim izborima

Ako uporedimo sa prošlogodišnjim lokalnim izborima, vladajuća partija je ostvarila nešto „lošiji“ rezultat.

S obzirom da su socijalisti podržali kandidata naprednjaka, sabiranjem rezultata na lokalnim izborima SNS (42,73%) i SPS (8,01%) možemo reći da su imali manju podršku za 4,91 odsto.

Saša Janković, Luka Maksimovića i Vuk Jeremić su očigleno pokupili sve glasove demokrata (DS 18,34%), ali i dobar deo kolača ostalih stranaka i njihovih kandidata jer ukupno imaju 40,6 odsto podrške građana Palilule.

Najveći pad je ostvario Saša Radulović jer je ovog puta imao samo 1,43 odsto podrške, a prošle godine njegova stranka „DJB“ je ostvarila neverovatnih 9,42 odsto.

Takođe, pad je zabeležen i kod radikala, jer su na lokalnim imali 8,32 odsto a na predsedničkim 4,42 odsto.

Nevažećih listića je bilo 1,47 odsto.

Ukoliko vas zanimaju svi procenti pogledajte ih u tabeli ispod, a ako vas zanimaju rezultati lokalnih izbora 2016. godine pogledajte ih OVDE.

Napomena: Ovo su preliminarni rezultati izbora, zato su moguća odstupanja od tačnog broja.

3 Comments

    • Nije problem u naciji već u političkoj eliti koja nam smrdi pa generalno narod nema za koga da glasa i zato nemoj vređati celu naciju.

Leave a Reply

Prethodna priča

Vranjanci stižu u Borču sa velikim optimizmom (VIDEO)

Sledaća priča

Niko nije nadležan za divlju pijacu u parkiću u Borči

Poslednje od Društvo