in

Ni loše vreme nije sprečilo održavanje regate u Borči

Mnoštvo posetilaca juče je uživalo u kajakaškoj regati. Na kanalu Vizelj u Borči, ispred kluba „BSK Borča“, juče je mini kajak ligom Beograda otpočelo takmičenje, zatim je održana tradicionalna regata i dve memorijalne trke („Ljubomir Cvetković“ i „Dragan Čakarević“).

Učestvovalo je više klubova nego što je najavljeno, čak 18. iz cele Srbije. To ukazuje da je domaćin takmičenja klub „BSK Borča“ vrlo uspešan u organizaciji i da je kanal u Borči pogodan za takmičare.

Na manifestaciji su učestvovale sve uzrasne kategorije, što je događaj učinilo još interesantnijim. Prenosimo vam delić atmosfere:

Regata je danas promovisala sport, druženje i sportski potencijal kanala u Borči. Ostaje nam da vidimo da li će kanal i tokom leta ostati u funkcionalnom stanju.

Anterfile: Leti se dešava da kanal zaraste u travu i voda se popatosi, što vrlo odmaže izvođenju treninga. Na tom problemu udruženo moraju da rade klub, opština i grad Beograd.Kanal je do sad održavao sam klub.

Svetska vicešampionka Olivera Moldovan, potekla je iz Kajak kanu kluba „BSK Borča“.

Danas je svojim prisustvom podržala kajakašku regatu. „U klubu je u poslednjih godinu i po dana podignut sprat, podignut je krov na koji smo sestra i ja uporno čekale  16 godina, svlačionica sa dve tuš kabine“ rekla je Olivera.

Ona je izjavila da je jako zadovoljna onim što je postignuto za poslednjih godinu dana. „Od kad su nam se poboljšali uslovi ima više dece i to dosta devojčica“ rekla je Moldovan.

Vicešampionka je istakla da kanal Vizelj može da bude pravi mini kajak centar.

kajak-regata-borca-2016-03 kajak-regata-borca-2016-05 kajak-regata-borca-2016-06

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ukida se linija 110, dok linija 102 menja trasu - 2015

Bez naplate karata na liniji 110 narednih mesec dana

U sinoćnom udesu na Zrenjaninskom putu dve osobe povređene