in

Nevreme uskoro stiže, ali nema razloga za paniku

Nevreme uskoro stiže, ali nema razloga za paniku - 09.08.2013
Nevreme uskoro stiže, ali nema razloga za paniku - 09.08.2013

Katastrofalno nevreme praćeno jakim olujnim vetrom koje nam uskoro stiže je definitivno preuveličano od strane pojedinih medija.

Jer prema Republičkom hidrometeorloškom zavodu (RHMZ) očekuje nas nevreme koje je normalno za ovo doba godine propraćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Nevreme koje je zahvatilo Evropu i nanelo veliku štetu lomeći drveće i noseći crepove sa krovova, stiže u Srbiju večeras tokom noći ali znatno oslabljeno.

Ulje na vatru, narodski rečeno, je dolila evropska stranica Meteoalarm koja je zemlje Balkana obeležila crvenom bojom jer nam po njihovim prognozama preti izuzetno opasno vreme zbog visokih temperatura predhodnih dana.

Danas su se u Republičkom hidrometeorloškom zavodu telefoni usijali, jer su pojedini mediji zaplašili građane i mnogi su danas zvali da vide šta se to dešava večaras i kakva nas to „kataklizma“ čeka.

Dežurni meteorolog RHMZ je rekao da su priče preuveličane u vezi nevremenom. Očekuje nas klasično letnje nevreme normalno za ovo doba godine, praćeno kišom, pljuskovima i pojačanim vetrovima. Sutra tokom dana nas očekuju pljuskovi sa mogućim gradom.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije, Đorđe Babić kaže „Da postoje indicije za proglašavanje direktne vremenske opasnosti, to bi RHMZ već saopštio. Mi ćemo blagovremeno obavestiti javnost, preventivno delovati na zaštitu ljudi i materijalnih dobara i saniraćemo posledice štete kad dobijemo saopštenje od nadležne službe“.

Pogledajte kretanje oblaka ka Srbiji u poslednja 3 sata

Nevreme uskoro stiže u Srbiju - 09.08.2013
 

Kiša, koju svi isčekujemo danima, će konačno pasti za vikend i doneti pravo osveženje jer maksimalne temperature neće prelaziti 30 podeok što je i do 10 stepeni niže nego predhodnih dana.

 

Nadamo se samo da ćemo imati struje i vode jer je česta pojava da tokom nevremena naselja ne levoj obali ostanu bez struje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Slike „Kineskog mosta“ sa vode - avgust 2013

    Slike „Kineskog mosta“ sa vode

    Danas zaprašivanje komaraca iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila - 12.08.2013

    Danas zaprašivanje komaraca iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila