in

Nestanak vode u Padinskoj Skeli, Kovilovu i Glogonjskom Ritu

Nestanak vode u Padinskoj Skeli-2015

Mnogi ne znaju da PKB poseduje sopstveni vodovod, tačnije pogon za proizvodnju vode, kojim snabdeva naselja koja pripadaju MZ Padinska Skela.

Zbog toga sugrađani često kada ostanu bez vode, obraćaju se Beogradskom vodovodu, koji nije nadležan, jer voda nije isporučena potrošačima iz ovih naselja.

Pošto smo imali veliki broj zahteva i pitanja oko nestanka vode u Padinskoj Skeli i okolnim naseljima, obratili smo se PKB-u i dobili sledeće odgovore:

„Usled teškog kvara na opremi za crpljenje vode, koji se desio juče 19.5.2015.godine, i njime izazvanog smanjenja kapaciteta postrojenja za preradu vode ‘Padinska Skela’, nismo bili u mogućnosti da u periodima povećane dnevne potrošnje obezbedimo dovoljne količine vode za isporuku.

Kako bismo sprečili pražnjenje akumulacionog rezervoara ispod minimalne granice a time i veću havariju crpne stanice, bili smo prinuđeni da dana 19.5.2015, u periodu od 17.30 do 19.00 interventno obustavimo isporuku vode potrošačima i dopunimo nivo akumulacije.“

Nevreme Borca 19.05.2015

Zbog nevremena i grmljavine noćas u periodu 22.40 do 4.45 časova Padinska Skela i okolna naselja ostala su bez električne energije, što je u Padinskoj Skeli, Kovilovu i Glogonjskom Ritu rezultiralo i prekidom u snabdevanju vodom.

Saznali smo da trenutno ne postoji rezervni izvor snabdevanja strujom postrojenja „Dunav“ i „Padinska Skela“.

Zbog smanjenih kapaciteta usled kvara vodovod PKB-a ostao bez mogućnosti dopune rezervi vode u toku noćnog perioda smanjene potrošnje, pa su bili primorani da sinoć u periodu od 4.45 do 6.10 i jutros od 8.15 do 10.00 obustave isporuku vode potrošačima.

Servisna ekipa PKB od juče he na terenu i vrši otklanjanje kvara i iskreno očekujemo završetak radova i potpunu normalizaciju snabdevanja.

Dobili smo uverenje da u nastalim vanrednim okolnostima radnici PKB čine sve da održe redovnu isporuku vode.

Zalivanje baste - Apel - smanjenje potrosnje vode

PKB se izvinjava svim potrošačima zbog neprijatnosti koje su imali i apeluju na štednju vode.

Mi se ovim putem srdačno zahvaljujemo PKB što su odgovorili na naša pitanja i to u veoma kratkom roku. Stoga želimo da se pridružimo APELU o smanjenju potrošnje vode.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ponovo udes na Zrenjanincu!

    Održana manifestacija „Lepo lice porodice“