Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Nesnosan smrad se širi levom obalom - 2014

Nesnosan smrad se širi Levom obalom

u Vesti od
Tara – T2

Večeras smo u naseljima osetili neprijatne mirise koji dolaze sa njiva pa se većina građana Leve obale „povuklo“ u svoje domove. Mnogi će pre reći smrad ili miris balege umesto neprijatni mirisi dok se u vazduhu oseća miris stajskog đubreta.

Neprijatni mirisi koji ponovo se šire Levom obalom u proteklih nekoliko godina su redovna pojava u letnjim mesecima. Sekretarijat za zaštitu životne sredine predhodnih dana je zabeležio više poziva uznemirenih građana.

Neprijatni mirisi se šire Levom obalom u zavisnosti od ruže vetrova odnosno moguće je da se u pojedinim delovima naselja oseća baš jak smrad dok u drugima ne.

Nadležni iz PKB-a su rekli da zbog padavina nisu stigli na vreme da završe zaoravanje stajnjaka na njivama što je razlog zbog kog se neprijatni mirisi šire Levom obalom.

Zanimljivo:  Muškarac iz Borče uhapšen sa skoro dve tone duvana

Vetar duva kako on hoće

Rešenje postoji ali se ne primenjuje!

Đubrivo je prvo potrebno prosušiti, pa tek onda đubriti njive i odmah nakon toga zaorati. Svakako će postojati neprijatni mirisi ali ne u ovolikoj meri.

Dodatni problem nas žitelja Leve obale jeste što živimo tik uz njive gde je smrad najintenzivniji. Nemamo potvrde iz drugih naselja ali verujemo da su i oni u kućama.

Iz Sekretarijat za zaštitu životne sredine najavljeno merenje vodonik-sulfida na teritoriji Pančeva jer su Pančevci pre par dana usled nepovoljlnog vetra osetili ovaj nesnosan smrad.

Nesnosan smrad od svoje jačine stvara mučninu i mnoge ljude tera na povraćanje, zato izbegavajte da boravite napolju ako osetite neprijatan miris.

Zanimljivo:  Kotež još uvek bez struje, isto snašlo i Mokri Sebeš

I mi ćemo kontaktirati Sekretarijat za zaštitu životne sredine ali ni ove kao ni prošle godine nam ništa neće pomoći.

Pretpostavljamo da ćemo dobiti odgovor kao i predhodnih godina – da mirisi nisu štetni, već neprijatni, da je to normalna pojava u letnjim mesecima kad se njive đubre, da nema nikakvih toksičnih materija u vazduhu itd.

Zato opet citiramo prošlogodišnju preporuku:

„Leka nam definitivno nema. Opasno nije, ali od ovog smrada koji ulazi pod kožu se ne može normalno živeti! Zato, građani leve obale Dunava u Beogradu, nabavite gas maske!“

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh