Škola „Kraljica Marija“: Otvorena vrata za više od 440 mališana iz Ovče

U OŠ „Kraljica Marija“ otvorena vrata za više od 440 mališana iz Ovče

u Vesti

Osnovna škola „Kraljica Marija“ iz Ovče otvoriće vrata brojnim osnovcima koji su već pohađali školu koja je nosila naziv „Vasa Pelagić“ ali očekuje da u njoj školovanje nastavi i osamdesetak osnovaca iz Ovče koji su išli u druge palilulske škole.

Nedavnom odlukom Skupštine grada u Ovči je osnovana škola „Kraljica Marija“, koja će početi sa radom nove školske 2014/2015. godine u zgradi u ulici Mihaja Emineskua.

Predviđeno je da na početku nastavne 2014/2015. u klupe OŠ „Kraljica Marija” sedne oko 360 đaka iz doskorašnjeg izdvojenog odeljenja osmoletke „Vasa Pelagić” ali očekuje se da u njoj školovanje nastavi i osamdesetak osnovaca iz ovog naselja koji su išli u druge palilulske škole.

Inicijativa za osnivanje škole potekla od roditelja

Ideja za osnivanje samostalne osnovne škole u Ovči potekla je od roditelja osnovaca posle renoviranja školse zgrade 2012. godine.

Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči

Kao razlozi za osnivanje zasebne škole navedeni su rast broja učenika u izdvojenom odeljenju, ali i rasterećenje obližnjih škola u najvećoj prestoničkoj opštini, u kojima su do sada nastavu pohađali i ovčanski osnovci.

Nova škola u Ovči nosi naziv po rumunskoj princezi Mariji koja je posle udaje za kralja Aleksandra I Karađorđevića postala srpska kraljica. Na predlog stanovnika Ovče, nadležni su dodelili školi ovaj naziv jer u Ovči više od sto godina zajedno žive i Srbi i Rumuni.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.