in

U OŠ „Kraljica Marija“ otvorena vrata za više od 440 mališana iz Ovče

Škola „Kraljica Marija“: Otvorena vrata za više od 440 mališana iz Ovče

Osnovna škola „Kraljica Marija“ iz Ovče otvoriće vrata brojnim osnovcima koji su već pohađali školu koja je nosila naziv „Vasa Pelagić“ ali očekuje da u njoj školovanje nastavi i osamdesetak osnovaca iz Ovče koji su išli u druge palilulske škole.

Nedavnom odlukom Skupštine grada u Ovči je osnovana škola „Kraljica Marija“, koja će početi sa radom nove školske 2014/2015. godine u zgradi u ulici Mihaja Emineskua.

Predviđeno je da na početku nastavne 2014/2015. u klupe OŠ „Kraljica Marija” sedne oko 360 đaka iz doskorašnjeg izdvojenog odeljenja osmoletke „Vasa Pelagić” ali očekuje se da u njoj školovanje nastavi i osamdesetak osnovaca iz ovog naselja koji su išli u druge palilulske škole.

Inicijativa za osnivanje škole potekla od roditelja

Ideja za osnivanje samostalne osnovne škole u Ovči potekla je od roditelja osnovaca posle renoviranja školse zgrade 2012. godine.

Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči

Kao razlozi za osnivanje zasebne škole navedeni su rast broja učenika u izdvojenom odeljenju, ali i rasterećenje obližnjih škola u najvećoj prestoničkoj opštini, u kojima su do sada nastavu pohađali i ovčanski osnovci.

Nova škola u Ovči nosi naziv po rumunskoj princezi Mariji koja je posle udaje za kralja Aleksandra I Karađorđevića postala srpska kraljica. Na predlog stanovnika Ovče, nadležni su dodelili školi ovaj naziv jer u Ovči više od sto godina zajedno žive i Srbi i Rumuni.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nesnosan smrad se širi levom obalom - 2014

Nesnosan smrad se širi Levom obalom

Krnjača sutra bez struje