in

Nema povećanja cene gradskog prevoza

Beograđani mogu da odahnu. Još jednog dodatnog troška u njihovom kućnom budžetu ipak neće biti. Cena karata za javni gradski prevoz neće biti povećana, uveravaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako su  potvrdili u ovom gradskom ministarstvu, grad nema niti je imao nameru da koriguje odnosno poveća cene usluge prevoza na teritoriji prestonice koju plaćaju putnici.

Korisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu i u 2021. godini nastavljaju da koriste prevoznu uslugu pod istim uslovima kao i do sada, odnosno koriste personalizovane i nepersonalizovane kartice koje mogu dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima po cenama koje nisu menjane od 2017 – naglašavaju u sekretarijatu.

Strah da bi cena u toku ove godine mogla da bude povećana pojavio se posle vesti u kojoj je navedeno da će GSP „Beograd” u toku ove godine zatražiti da se uveća cena prevoza zbog većih troškova održavanja tramvajskog i trolejbuskog podsistema. GSP se od pojave te vesti nije oglašavao, ali zato jesu drugi poznavaoci javnog gradskog prevoza.

Oni su istakli da ne vide zašto bi trebalo da se poveća cena prevoza, da za to nema ekonomske opravdanosti, da svakako GSP nije taj koji tako nešto treba da inicira, kao i da pitanje svojih troškova najveći prevoznik treba da rešava na druge načine, a ne preko leđa građana odnosno putnika.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Kakav prevoz imamo treba i da spuste cenu, narocito je los prevoz gradjana na levoj obali Dunava narocito posle 20 h iz pravca grada kada su busevi prepuni .
    Trebalo bi npr i razmisli o promeni trase linije 105 L , da npr trasa ide od Crvenke do Ovce ali malo izmenjenom trasom npr da ide ulicmo Ivana Milutovica onda skrene levo u Valjevskog odreda pa onda desno da skrene u Bratstva i jedinstva pa onda opet desno Zrenjaninskim putem pa kod Borca rasrsca skrene levo na putu ka Ovci. Istom takvom marsutom da ide iz pravca Ovce da skrene desno na Zrenjaninski put pa kod Lidla skrene levo u Bratstva i jedinstva pa levo u Valjevskog odreda i onda desno u Ivana Milutinovica ka Crvenci. Ovim bi se povezala mnogo bolje Borca i ljudi ne bi morali da presedaju da bi otisli do TC STOP Shopa, Lidla…

Biblioteka u Borči ne radi zbog nesposobnosti opštine

Uhapšen muškarac iz Borče zbog držanja i prodaje droge