in

Neko reče „Metro uskoro u glavnom gradu“

– Beograd uskoro mora da dobije metro i na tome se radi, reče gradski menadžer Goran Vesić.

Iako znamo da ste rečenicu „Beograd uskoro dobija metro“ čuli nekoliko desetina puta, gradski menadžer ponovio je juče da se na realizaciji ovog projekta radi.

„Brojimo putnike i saobraćaj u Beogradu i kada to bude gotovo, moći ćemo da izađemo sa idejom kako ćemo raditi prvu liniju metroa“, izjavio je on.

Vesić je napomenuo da težak metro nije neophodan našem glavnom gradu. On je takođe podsetio da je u prošlosti već angažovana jedna kompanija iz Francuske, koja je trebalo da se pozabavi idejnim rešenjem prve linije beogradskog metroa.

Koga zanima možete pročitati više na članku „Beograd dobija metro u naredne tri i po godine?!“

Trasa Beogradskog metroa iz 1976. godine

Međutim, pošto se trenutno sprovode još dva velika projekta u gradu – „Beograd na vodi“ i stanica „Prokop“, tom idejnom planu mora se ponovo i drugačije pristupiti.

Trenutne tramvajske linije će se verovatno iskombinovati sa novim, lakim metroom te će se i tramvajske šine tome prilagoditi, nagovestio je gradski menadžer.

Suvišno je reći koliko bi metro olakšao prevoz građana Beograda u svim njegovim krajevima.

Metro u glavnom gradu olakšao bi život mnogim njegovim stanovnicima a pogotovu nama sa leve obale Dunava koji ponekad u prevozu potrošimo i više od sat vremena samo u jednom pravcu na putu do posla, škole, fakulteta i dr.

Dok ne dođe pravi metro, nadamo se da će uskoro realizovati plan da se „BG voz“ produži od Ovče do Resnika čime će se olakšati kretanje svih sugrađana sa leve obale. 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stari materijal nove igračke u besplatnoj radionici - 2015

    Stari materijal nove igračke u besplatnoj radionici

    Lažni policajac pretukao vozača. Saučesnici izvršili pljačku