Napad na Rome u naselju Jabučki rit

Napad na Rome u naselju Jabučki rit

2 minuta za čitanje
1
Napad na Rome u naselju Jabučki rit
Napad na Rome u naselju Jabučki rit

Stanari kontejnerskog naselja u Jabučkom ritu tvrde da su ih juče napale komšije, takođe Romi, koji žive pored njihovog naselja. Oni kažu da su napadi na njih, ali i krađe svakodnevne i traže od gradskih vlasti da ih preseli na drugu lokaciju.

Stanari kontejnerskog naselja u Jabučkom ritu navode da ne prođe ni dan a da neki od stambenih kontejnera ne bude obijen i stvari pokradene iz njega. Poslednja krađa, kako pričaju, dogodila se juče popodne.

tuca-romi-jabucki-rit02„Tokom popodneva obijen mi je stambeni kontejner iz koga je odnet mobilni telefon, novac i cigarete. Inače, svaki dan neki kontejner bude opljačkan i znamo ko to iz susednog naselja radi, ali mu niko ništa ne može. Prišao sam tom momku i rekao da mi vrati bar telefon, posvađali smo se, a on me je onda udario. Posle je došao sa metalnom šipkom i lupao po mom kontejneru. Izašao je predstavnik našeg naselja da vidi šta se dešava, a onda, pokušavajući to da spreči i on je dobio pesnicu u glavu“, priča Petar Duraković stanar kontejnerskog naselja.

O svemu su obavestili i policiju koja je danas izašla na teren. Međutim, žitelji kontejnerskog naselja tvrde da neće moći mirno da spavaju.

„Stalno nam prete iz susednog romskog naselja i teraju nas odavde. Zapretili su nam da će nam zapaliti kontejnere ako nekome budemo rekli šta se juče desilo. Mi nećemo da ćutimo i tražimo i od policije i grada da nas zaštite. Od grada tražimo i da nas preseli na drugu lokaciju jer nama ovde života nema“, kažu stanari kontejnerskog naselja.

Stanari koji žive u naselju do kontejnerskog kažu da se oni “lepo slažu sa svim komšijama i da nikakvih problema nema”.

1 Comment

  1. Vi ste bre otpad drustva! Koja je korist od vas za ovu drzavu osim sto se ne zna ko vise krade od vas, ko se vise nije okupao i ko ne nosi neku zarazu. Niste vi male bebe u obdanistu pa da zahtevate od drzave da vas premesta. Idite, radite pa zaradite i sagradite sebi pristojan dom kao svaki normalan covek u ovoj zemlji. Najlakse je izroditi 10-oro dece i traziti socijalnu pomoc da bi kupovao duvan i alkohol, a deca sto ne znaju ni sva slova skupljaju karton.
    Sve bih ja vas u jedan geto, mozda na sred Vojvodine, pa da se lepo digne novi kineski zid oko vas i da vas nadgledaju ljudi s puskama, da neko ne pobegne. Pa se pobijte tamo medjusobno ili obradjujte zemlju.

Leave a Reply

Dom zdravlja u Borči
Prethodna priča

Novi Dom zdravlja u Borči u narednih 5 godina

Sledaća priča

Zapevajmo, braćo mila, ovu pesmu svi!

Poslednje od Vesti