in

Najpopularniji parkić u Borči konačno pokošen i očišćen

Parkić u Borči, kod vrtića „Kockica“ i osnovne škole „Rade Drainac“,  je postao jedan od popularnijih. Ali ne zato što je nov ili zato što u njemu deca vole najviše da se igraju već zbog toga što je od otvaranja stalno bio ruglo o kojem su mnogi pričali.

Podsećanja radi, odmah po otvaranju parkića pojedine sprave su bile uništene, posle toga je često bio u đubretu, a kulminiralo je travom koja je često bila preko visine dece koja bi u istom trebala da se igraju.

Pisali smo o problemima, pozivali nadležne da reaguju ali rešenja nije bilo.  Pred izbore je otvorena kancelarija za mlade koja je između ostalog trebala brinuti o parkiću, no… Ni to nije pomoglo. Više o tome pročitajte OVDE.

Da bi parkić koliko toliko koristio svojoj nameni i kako bi u njemu uživali naši najmlađi pobrinuli su se sami sugrađani. Jedan od njih, naš sugrađanin Goran Babić, je sredinom juna pokosio travu oko parkića. SVAKA ČAST SUGRAĐANI!

kosenje-parkica-2016-02

To naravno nije bilo dovoljno jer trava, tačnije korov, raste svetlosnom brzinom i posle dve do tri nedelje opet sve izgleda kao pre.

Pred početak školske godine naša opština se „setila“ da pokosi parkić, ali i druge zelene površine u blizini škola na levoj obali.

Prema njihovim rečima pokrenut je program „Košenje na Paliluli“ kojim bi trebalo biti sređeno oko 400.000 metara kvadratnih javnih i zelenih površina.

Naime, JKP Zelenilo održava samo površine koje su u redovnom planu i programu dok ostale sređuje smo po zahvevu opštine ili grada. I tome možete pročitati više OVDE.

Možemo samo reći – dobro su se setili i nadamo se da će potrajati!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Privremena linija 108l kao bajpas

    Raspisan tender za idejni projekat novog mosta na Dunavu