in

Najavljeno 50 l kiše. Komunalci u pripravnosti

Najavljeno 50 litara kiše: Komunalci u pripravnosti u naseljima leve obale
Najavljeno 50 litara kiše: Komunalci u pripravnosti u naseljima leve obale

U Beogradu za samo 72 sata je najavljeno 50 litara kiše po kvadratnom metru. Zbog kritične situacije organizovan je hitan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije gde je odlučeno da sva gradska komunalna preduzeća budu u pripravnosti.

Sva gradska komunalna preduzeća moraju da budu u stanju pojačane pripravnosti jer se u naredna 72 sata očekuje obilna kiša.

Gradska uprava Beograda saopštila je da je Mali na hitnom sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je najavljeno 50 litara kiše po kvadratnom metru i zato se prate sva kritična mesta gde može biti problema.

Sitacija će biti dramatična u naseljima leve obale Dunava gde će zbog nepostojanja kanalizacije i izlivanja septičkih jama i kanala biti potopljena dvorišta, garaže i podrumi.

Izviđački timovi na terenu

Izviđački timovi preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” su na terenu kako bi utvrdili potencijalna kritična mesta i kako bi se omogućilo brzo reagovanje.

Najavljeno 50 litara kiše: Komunalci u pripravnosti u naseljima leve obale

Mogu se očekivati problemi u naselju Altina, opština Zemun, i u Borči i Kotežu, opština Palilula. Pojačan je rad preduzeća ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’, kao i drugih komunalnih preduzeća„, rekao je gradonačelnik Siniša Mali na hitnom sastanku Gradskog štaba.

Naselja leve obale Dunava poznata su po tome što svaka kiša izazove potop i izlivanje septičkih jama. Uzroci problema, kako kažu nadležni, jesu nepostojanje kišne kanalizacije, divlja gradnja i nemarni građani koji zatrpavaju kanale. Uzroci su brojni a rešenje problema ni na vidiku već godinama.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pančevački most i Zrenjaninski put paralisani zbog kiše i gume - 2014

    Pančevački most i Zrenjaninski put paralisani zbog kiše

    Potopljena Hopovska ulica u Borči. Građani mole za pomoć