Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na završnom testu iz matematike zadaci namučili maturante

u Vesti od
Tara – T2

Utisci đaka nakon završnog testa iz matematike su podeljeni – dok jedni kažu da je bilo lakše od probnog testa, drugi ističu da je bilo teško, a svi su saglasni da je 20. zadatak, u kome se od njih tražilo da izračunaju cenu prstena sastavljenog od zlata, srebra i platine, bio najteži.

Više od 70.000 osmaka danas je od 9 do 11 polagalo završni test iz matematike. I dok je mnogo učenika juče napustilo salu za polaganje posle sat vremena, danas je većina njih ostala do kraja.

Đaci sa leve obale koji završavaju OŠ “Vlada Aksentijević”, zadovoljni su jer današnji test nije imao puno zadataka iz geometrije.

Prvo pitanje je bilo prelako. Trebalo je da zaokružimo kako se ciframa piše broj koji su oni nama dali slovima. Bio je lak i zadatak gde se tražilo da napišemo koliko koštaju četiri kugle sladoleda, a na grafikonu smo mogli da vidimo koje su cene za dve i tri kugle – prepričavaju osmaci.

Međutim, pitanja 17, 18, 19. i 20. su većini bila problematična.

Zanimljivo:  Premijera "Čekajući Deda Mraza" besplatno za najmlađe u CK "Vlada Divljan"

U jednom se tražilo da izračunaju zapreminu tela koje je sastavljeno od četiri kocke, a definitivno najteži je bio da izračunaju cenu prstena određene gramaže. Dobili su podatke o tome koliki procenat ovog prstena čini zlato, koliko srebro, a koliko platina i koje su njihove cene za 30 grama. Onda je rečeno i kolika je zarada zlatara i kako se formira cena prstena. – objasnili su nam naši maturanti.

Završni ispit počeo je juče testom iz srpskog jezika, koji je većina đaka ocenila kao “lakši od probnom”. Učenici su najviše muke imali sa pitanjima koja se tiču dela Branislava Nušića “Sumnjivo lice”.

Većina đaka ipak strahuje od sutrašnjeg, kombinovanog testa, koji ima pitanja iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije. Dok se neki plaše fizike i hemije, drugi strahuju od pitanja iz istorije i geografije. Svima, čini se, biologija najbolje ide.

Zanimljivo:  Gde možete ostvariti popuste sa Palilulskom karticom

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh