Vreme se popravlja, Kulturno leto počinje uz Duo Moderato

u Dešavanja

Iako je svečano otvaranje manifestacije “Kulturno leto na Paliluli 2018” bilo zakazano za petak, 15. jun, vremenski uslovi to nisu dozvolili.

Ipak, vreme se prolepšalo, pa uživanje u kulturnim dešavanjima na Tašmajdanu može da počne. Večeras, 19. juna, od 19.00 časova otvara se ova manifestacija uz koncert grupe “Duo Moderato” u Tašmajdanskom parku.

Osnovna muzička ideja,koju neguje ovaj nesvakidašnji duo, je zasnovana na stilizacijii obradama etno pesama sa šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu su zastupljene i autorske kompozicije inspirisane našim umetničkim nasleđem.

Duo Moderato

Do sada su objavili tri svoja albuma za nacionalnu izdavačku kuću PGP – RTS, a za AmaDea records company iz Bugarske objavili su kompilaciju, koja je dostupna u celom svetu, preko interneta. Tokom svog muzičko-scenskog rada ostvarili su značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima

Kako smo već pisali, u okviru manifestacije “Kulturno leto na Paliluli 2018”, sve do septembra biće organizovani koncerti, predstave za decu i odrasle i druga kulturna dešavanja.

Za sve događaje ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Dešavanja

Idi na VRH