in

Vreme se popravlja, Kulturno leto počinje uz Duo Moderato

Iako je svečano otvaranje manifestacije „Kulturno leto na Paliluli 2018“ bilo zakazano za petak, 15. jun, vremenski uslovi to nisu dozvolili.

Ipak, vreme se prolepšalo, pa uživanje u kulturnim dešavanjima na Tašmajdanu može da počne. Večeras, 19. juna, od 19.00 časova otvara se ova manifestacija uz koncert grupe „Duo Moderato“ u Tašmajdanskom parku.

Osnovna muzička ideja,koju neguje ovaj nesvakidašnji duo, je zasnovana na stilizacijii obradama etno pesama sa šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu su zastupljene i autorske kompozicije inspirisane našim umetničkim nasleđem.

Duo Moderato

Do sada su objavili tri svoja albuma za nacionalnu izdavačku kuću PGP – RTS, a za AmaDea records company iz Bugarske objavili su kompilaciju, koja je dostupna u celom svetu, preko interneta. Tokom svog muzičko-scenskog rada ostvarili su značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima

Kako smo već pisali, u okviru manifestacije „Kulturno leto na Paliluli 2018“, sve do septembra biće organizovani koncerti, predstave za decu i odrasle i druga kulturna dešavanja.

Za sve događaje ulaz je slobodan.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Borči, nakon sudara pokosio banderu i završio u zidu lokala

    Na završnom testu iz matematike zadaci namučili maturante