in

Močvara bila, močvara ostala. Kiša sve otkriva! (FOTO)

Pre izgradnje nasipa Pančevački rit je bio močvara. Međutim, kako vreme odmiče a nemar i nadležnih i nas samih raste močvara počinje ponovo da nadvladava. A svaka kiša nam to pokaže i dokaže!

Ulice koje su do juče bile bez vode, sada su pod vodom. A ulice koje su i uobičajeno bile pod vodom sada mogu biti mesta za pecanje. Izgleda da nam jedino riba nedostaje. I zato nam pecaroški štap nije neophodan, ali čizme sigurno jesu.

Poslednjih nekoliko godina kiše izazivaju sve više problema građanima leva obale. Naravno da ovaj deo grada nije jedini sa ovom vrstom problema, ali zbog izrazitog nivoa podzemnih voda smo dodatno ugroženi.

Glavni problem je nemar, kako nadležnih tako i svih nas. Kanali duž puteva koji su upravo služili odvodu kišnica i ostalih voda, su zapušteni i puni đubreta. A sami melioracioni kanali koji služe planskom odvodu atmosferskih voda su usled nedostatka kanalizacionog sistema zamenili isti i time izgubili svoju osnovnu namenu.

Za kanale na levoj obali se izdvaja tačno 0 dinara, stoga nema prečišćavanja niti uređivanja. Crpne stanice više nisu dovoljnog kapaciteta za odvod atmosferskih voda, pa se kompletan sistem JVP Beogradvode devastira već godinama.

crpna-stanica-vizelj

Niti jedan problem nije nastao preko noći, zato opština, grad i država moraju imati sluha, jer nerešivih problema nema, već samo nedostatka volje.

Građani su ogorčeni u poslednjih nekoliko nedelja

– Smučilo mi se da čekam da neko reši dugogodišnje probleme, pa sam se od skoro angažovao da pokušam da nešto možda i pokrenem? Ne znam, ali krajnje je vreme za neki konkretan pomak ka boljem i normalnijem životu u ovom veku… – napisao nam je Dejan M. iz Borče.

Darko Đ. iz Krnjače se već obratio nadležnima i poručio – ispred vrtića Mimoza u Krnjači čim krene mala kišica stvara se reka. Putevi u okolnim ulicama su razrovani i unisteni od nelegalne gradnje. Nema trotoara, nema javne rasvete, nema kanalizacije, nema puteva… –.

U nastavku su slike koje su nam poslali sugrađani u poslednje 2-3 nedelje u vreme kada su bile kiše na levoj obali.

Predlažemo da pročitate i „Istorija nasipa na levoj obali Dunava u Beogradu„.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Tri osobe povređene u lančanom sudaru na Pančevačkom putu

    Besplatan mamografski pregled za žene starije od 45 godina