in

Mirijevci nas naučili kako zbuniti i sprečiti izvršitelje

Za danas je u Mirijevu bio zakazan osmi pokušaj iseljenja Mirjane R. (40) iz njenog stana u Ulici Zagrađe, ali je on otkazan pošto izvršioci i policija nisu mogli da pronađu stan. Ili barem njegov ulaz.

Izvršiteljka je u pratnji policije oko 11 časova ušla u zgradu, ali je usledio šok jer je mesto gde su bila ulazna vrata Mirjaninog stana potpuno zabetonirano, ceo zid izgletovan, tako da uopšte ne možete ni da naslutite da se tu unutra nalazi stambena jedinica.

Kako saznajemo, Mirjana i njen suprug su se, uz pomoć prijatelja, juče zatvorili u stan i onda ulaz bukvalno zabetonirali.

Sutra ili prekosutra će doći prijatelji da nas „oslobode“ – poručila je iz stana Mirjana R.

Ispred zgrade ovog prepodneva pojavilo se pedesetak komšija i aktivista Združene akcije „Krov nad glavom“, koji su došli da pruže podršku svojoj sugrađanki.

U ovom slučaju radi se o klasičnoj prevari gde su investitori prodali stan nekoliko puta, ali je posebno interesantno što je prema svedočenju njenog advokata, Mirjana R. regularno upisana u katstru kao vlasnica stana!

Međutim, i druga žena koja polaže pravo na stan tvrdi da on njoj pripada.

„Kupila sam taj stan 2004. godine, a uselila se u njega 2007. i živela sam tu godinu dana. Nakon toga, 2008. godine smo svi izbačeni iz stanova iz cele zgrade, bez mogućnosti ulaska. Tužili smo investitora i dobili pravosnažnu presudu Višeg suda, a potom ju je potvrdio i Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine i od tada počinje borba nas 12 porodica koje smo u ovoj zgradi kupili stan“ – ispričala je Olivera P.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bez zvaničnog objašnjenja za krater u Bratstva i jedinstva

Džejn Fonda i “Klub zadovoljnih žena” uskoro u bioskopima