in

Bez zvaničnog objašnjenja za krater u Bratstva i jedinstva

Pre nedelju dana, kako smo već pisali, započeta je hitna sanacija kratera koji je nastao zbog potonule šahte, u nedavno obnovljenom delu ulice Bratstva i jedinstva.

Nakon višednevnih konsultacija stručnjaka, mesto na kome je šahta potonula, potpuno je raskopano, kako bi problem detaljno i dugoročno bio rešen.

A građani su postavili jedno veliko pitanje: Ko je kriv što se ovo desilo ubrzo nakon rekonstrukcije ulice Bratstva i jedinstva?

Jedan deo stanovnika Borče pretpostavio je i da je ovaj problem u bliskoj vezi sa činjenicom da je kanalizaciona mreža u ovom delu Borče preopterećena, dok se drugi bave pitanjem kvaliteta izvedenih radova.

Prisetimo se i da ovo nije prvi ovakav krater u Borči. Sličan problem više puta se javljao i u ulici JNA nedaleko od škole Stevan Sremac.

JKP Beogradski vodovod i kanalizacija bez odgovora

Pokušali smo od JKP Vodovod i kanalizacija da dobijemo neke informacije o razlozima novonastalog problema u ulici Bratstva i jedinstva.

Nakon nekoliko neuspelih telefonskih razgovora upućeni smo isključivo na kontakt putem emaila. Nažalost, ni to nije dalo rezultate, jer nakon par dana prepiske dobili smo samo šturu informaciju koju prenosimo u celosti:

Kvar je prijavljen i po nalogu broj 3-2683 ekipa JKP BVK intervenisaće u najkraćem mogućem roku. – Srdačan pozdrav, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija

U čemu je zapravo problem?

Ljudi sa iskustvom u ovoj oblasti objasnili su nam da razloga za ovakav problem može biti više.

Preopterećenost kanalizacione mreže je najmanje verovatna kao uzrok. Ipak, u neposrednoj blizini ove lokacije već par godina unazad, javlja se problem sa poplavljivanjem zgrada u vreme kišnih perioda. 

Kada šaht potone na ovakav način, logično je zaključiti da je određena količina vode jednostavno sprala zemljište i materijal ispod šahte.

Ta voda je mogla da potekne iz više izvora, ili je u pitanju oštećenje cevi što dovodi do curenja većih količina iz istih, ili su u pitanju podzemne vode kojih na levoj obali ima na pretek.

Ostaje nam samo da pretpostavljamo i čekamo da problem bude rešen, jer objašnjenje onih koji su nadležni, nismo dobili!

Jedno je sigurno da će se u budućnosti na ovom mestu često pojavljivati krater kao što je slučaj sa ulicom JNA.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Još jedna izložba naše sugrađanke večeras u Borči

Mirijevci nas naučili kako zbuniti i sprečiti izvršitelje