Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

“Krater” u ulici JNA neće skoro biti saniran

u Vesti od

Na rskrsnici ulice JNA i Trga oslobođenja, u neposrednoj blizini osnovne škole “Stevan Sremac” i Borčanskog groblja, asfalt je ulegao već treći put od marta 2014. godine, kada je pukao kanalizacioni kolektor, a 20. novembra ove godine ponovo je osvanula ogromna rupa, o čemu više možete pročitati OVDE.

Radovi na sanaciji defekta na uličnoj kanalizaciji u Ulici JNA u Borči traju već mesec dana, a zbog obima posla, otežanih uslova rada, karakteristika terena i velike dubine iskopa, izvodiće se do kraja ovog meseca, ali i tokom januara iduće godine.

Već smo navikli da zaobilazimo kratere. Najgore je bilo prvi put, kada je imao bar 20 metara u prečniku, i bio dva metra dubok. – žale se sugrađani

Kako ističu iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, radovi se izvode kako bi se predupredile moguće posledice, poput otkazivanja rada kanalizacione crpne stanice Borča, ugroženosti rada kanalizacionog sistema, ili izlivanje fekalne kanalizacije.

Zanimljivo:  Sinoć na Zrenjaninskom putu povređen pešak

Za vreme trajanja radova koje izvodi “Beogradski vodovod i kanalizacija”, ulica će biti zatvorena za saobraćaj u dužini od oko 50 metara, na potezu od Ulice Branka Radičevića do Trga oslobođenja.

Nestabilno tlo krivac

Nestabilno tlo u Borči veliki je problem, a izazivaju ga oscilacije podzemnih voda i nepovoljan geološki sastav. Naročito je prisutan od kopanja kanalizacije pre 40 godina.

Kako naglašavaju iz “Vodovoda”, svakodnevno se vrši geodetsko snimanje postojećih objekata (šahtova i crpilišta kanalizacione crpne stanice), radi utvrđivanja mogućeg sleganja terena.

(Foto: Lobi arhiva)

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh