in

„Krater“ u ulici JNA neće skoro biti saniran

Na rskrsnici ulice JNA i Trga oslobođenja, u neposrednoj blizini osnovne škole „Stevan Sremac“ i Borčanskog groblja, asfalt je ulegao već treći put od marta 2014. godine, kada je pukao kanalizacioni kolektor, a 20. novembra ove godine ponovo je osvanula ogromna rupa, o čemu više možete pročitati OVDE.

Radovi na sanaciji defekta na uličnoj kanalizaciji u Ulici JNA u Borči traju već mesec dana, a zbog obima posla, otežanih uslova rada, karakteristika terena i velike dubine iskopa, izvodiće se do kraja ovog meseca, ali i tokom januara iduće godine.

Već smo navikli da zaobilazimo kratere. Najgore je bilo prvi put, kada je imao bar 20 metara u prečniku, i bio dva metra dubok. – žale se sugrađani

Kako ističu iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, radovi se izvode kako bi se predupredile moguće posledice, poput otkazivanja rada kanalizacione crpne stanice Borča, ugroženosti rada kanalizacionog sistema, ili izlivanje fekalne kanalizacije.

Za vreme trajanja radova koje izvodi „Beogradski vodovod i kanalizacija“, ulica će biti zatvorena za saobraćaj u dužini od oko 50 metara, na potezu od Ulice Branka Radičevića do Trga oslobođenja.

Nestabilno tlo krivac

Nestabilno tlo u Borči veliki je problem, a izazivaju ga oscilacije podzemnih voda i nepovoljan geološki sastav. Naročito je prisutan od kopanja kanalizacije pre 40 godina.

Kako naglašavaju iz „Vodovoda“, svakodnevno se vrši geodetsko snimanje postojećih objekata (šahtova i crpilišta kanalizacione crpne stanice), radi utvrđivanja mogućeg sleganja terena.

(Foto: Lobi arhiva)

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas opet bez struje na Levoj Obali

    Varičele, odnosno ovčije boginje, u vrtićima pod kontrolom