Ministarstvo zdravlja pokrenulo portal za one koji sumnjaju da su zaraženi - www.lobi-info.rs

Ministarstvo zdravlja pokrenulo portal za one koji sumnjaju da su zaraženi

1 minut za čitanje

Od danas će svi oni koji budu posumnjali da su zaraženi korona virusom moći da urade online test samoprocene simptoma, čiji će rezultati biti prosleđeni lekarima, a koji je kreiralo Ministarstvo zdravlja.

Test samoprocene nalazi se na adresi www.e-zdravlje.gov.rs a rezultati će automatski biti prosleđeni na radne liste ambulanata COVID-19, koje su formirane u Domovima zdravlja širom Srbije.

Ovaj portal omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti preporuke za dalje postupanje i direktnu elektronsku komunikaciju sa ambulantama.

Da bi ste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

  • Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja
  • Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“
  • Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave

Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

Ova vrsta registracije sasvim je dovoljna za građane koji sumnjaju da su zaraženi virusom i žele da procene svoje simptome putem upitmnika.

Leave a Reply

namirnice
Prethodna priča

Da li dezinfikovati kupljene namirnice ?

bg filharmonija
Sledaća priča

Onlajn sezona petkom Beogradske Filharmonije i audio sreda

Poslednje od Vesti