in ,

Onlajn sezona petkom Beogradske Filharmonije i audio sreda

bg filharmonija

Beogradska filharmonija pripremila je u okviru svog nedeljnog repertoara nove audio i video snimke, koji se mogu pronaći na digitalnim platformama.

Audio sreda posvećena je spektakularnom otvaranju filharmonijske sezone 17/18 kojom je otpočeo mandat šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Na programu su Pastoralna simfonija Betovena i Alpska simfonija Štrausa, koje Felc tradicionalno izvodi kao svoj “srećni repertoar” prilikom inauguracionih koncerata.

Onlajn sezona na Jutjub kanalu ovog petka (3. april) u 20 časova predstavlja koncert iz ciklusa “Pandemonijum“, posvećen jedinstvenoj kombinaciji muzike, glume i teksta.

Publika će imati priliku da pogleda “Putovanje u Italiju“ Đovanija Solime. Gudački kvartet Beogradske filharmonije i violončelistkinja Maja Bogdanović, izveli su ovo delo komponovano za glas, violončelo, gudački kvartet i elektroniku.

Glumac Vladimir Aleksić, čiji se veliki deo glumačke karijere odvija u Italiji, na originalnom jeziku je govorio stihove Mikelanđela Buonarotija, Đordana Bruna i Frančeska Borominija koji prate ovo zanimlјivo ostvarenje.

Sećanje četvrtkom biće posvećeno nedavno preminulom slavnom kompozitoru Kšištofu Pendereckom, s kojim je Filharmonija imala čast da nastupi 2008. godine.

Foto :Marko Đurković

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ministarstvo zdravlja pokrenulo portal za one koji sumnjaju da su zaraženi

Od juče do danas još 5 žrtava korona virusa, 160 novih potvrđenih obolelih