in ,

Ministar prosvete o nastavi od septembra

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da se razrađuje desetak modela i podmodela za nastavu od septembra.

Učenje na daljinu nije dovoljno, posebno za prvake, istakao je Šarčević.
Upis u srednje škole se danas završava.

Ministar Mladen Šarčević je rekao da je zadovoljan kako je protekao upis i da se prijavilo još 1.380 učenika u drugom krugu i u julu će skoro svi đaci biti upisani.
Prema njegovim rečima, samo 30 učenika je neraspoređeno, ali zato postoji avgustovski rok.

Što se tiče srednjih škola i gimnazija postoje određene novine.

„Imamo četiri novine, a to je program međunarodne mature – u Desetoj gimnaziji, obuhvata treću i četvrtu godinu, u Nišu će biti u Gimnaziji Svetozar Marković, u Novom Sadu u Zmaj Jovinoj – to je vrhunski program, ocene se podižu za dva nivoa više od maksimalne petice, to su najkvalitetniji modeli obrazovanja u svetu“, pojasnio je Šarčević.

„U toku leta razrađujemo nekoliko modela nastave , sve će zavisiti od snage pandemije. Učenje na daljinu nije dovoljno, posebno nije dobro za mlađe klince, naročito za prvake“, kaže Šarčević
Prema njegovim rečima, razrađuje se desetak modela i podmodela, a nijedna škola nema iste uslove, sve zavisi od prostora.

„Ako bude moguće da deca dolaze u manjem broju, kombinovaćemo da to bude u različitim uzrastima, grupama, različitim nedeljama, škole će planirati rad kombinovano“, istakao je ministar.
Što se tiče srednjoškolaca i studenata, tu kako kaže, nema problema, jer ima dovoljno velikih prostora da može da se ide naizmenično, po ciklusima.

Ukazuje da je kod osnovaca problem, jer ima i zakonski član koji kaže da ne mogu deca do 12. godine da ostanu sama kod kuće. Kaže da se nastavljaju pripreme za snimanje od kuće kod profesora, i da se septembar uveliko snima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U razmaku od par dana, dva napada pasa na mališane u Kotežu

I pored ogromnog broja komaraca za sada bez virusa Zapadnog Nila