Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Albanci hakovali blog/portal leve obale Beograda

LOBI je ponovo onlajn – Albanci hakovali LOBI

u Vesti od

Danas oko 16 časova Albanci hakovali blog/portal leve obale Beograda. Međutim, brzim otkrivanjem i reakcijom sajt je već oko 17 časova ponovo funkcionisao bez problema.

Odmah po napadu smo na našoj Facebook Fan stranici objavili i obavestili posetioce kako bi znali da je blog/portal hakovan od strane Albanaca.

Grupa hakera pod imenom “D4rkn3ss” je promenila početnu stranicu LOBI-ja sa porukom “Long Life Ethnic Albania”.

Uvidom u log podatke sa servera napad je izvršen sa mreže Albtelecom Sh.a.
(na ovom linku možete videti više informacija o kom domenu i adresi se radi).

Kako bi u potpunosti bili sigurni da nije naneta veća šteta ili da je izmenjen još neki sadržaj na blog/portalu, od 19 časova se radilo na proveri, ažuriranju i skeniranju kompetne baze podataka. Kompletan proces je trajao 30-45 minuta i sajt je bio nedostupan za sve posetioce.

Pokušaj hakovanja LOBI-ja je samo još jedan od mnogobrojnih napada na sajtove u Srbiji od strane albanskih hakera. I ranije je bilo slučajeva da se ruše sajtovi i postavlja sadržaj sličan ovome, uglavnom su rušeni sajtovi nekih državnih institucija Srbije.

Postavlja se pitanje “Zašto je LOBI oboren”?

Da li zbog naziva Beograd u naslovu sajta ili zbog samog naziva sajta LOBI jer znamo da je albanski lobi izuzetno jak u svetu, ostaje nam samo da nagađamo. Povodom ovog napada obavestili smo hosting kompaniju na kojoj se nalazi sajt www.lobi .in.rs, kao i nadležne organe.

Ovaj potez ili čin je za svaku osudu. Znamo da postoji stalna borba između srpskih i albanskih hakera, ali moramo postaviti opet isto pitanje „Šta se dobija rušenjem sajta ovog tipa?“. Ništa.

LOBI će i dalje postojati, raditi i truditi se da o svemu i na vreme obavesti sve žitelje na levoj obali Beograda. Ako neko misli da će nas ovako zaustaviti ili skrenuti sa puta, grdno se vara.

Ovu prepreku smo preskočili i nastavljamo dalje sa radom. LOBI je ponovo onlajn.

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh