in

„Lidl“ želi u Borču ali je zemljište problem

Lidl - Borča - 27.01.2014

Nemački gigant, „Lidl“ bi se još od kad našao na našim prostorima ali Vlada ne pomaže oko kupovine zemljišta i prenosa vlasništva. Namera kompanije jeste otvaranje 15 radnji u isto vreme u našoj zemlji.

Ambasador Nemačke u Srbiji, Hajnc Vilhelm potvrdio je da je „Lidl“ kupio već deset parcela u Srbija ali planiraju kupovinu još zemljišta. Glavni problem dolaska nemačkog giganta jeste teška kupovina zemljišta, koju Vlada ne olakšava.

Potrebna je sigurnost u pogledu vlasništva, jer investitor ne želi da uloži milione evra, a da nije siguran da li je on i zaista vlasnik zemlje na kojoj će graditi objekat„-izjavio je ambasador.

Ono što nam nemački ulagači zameraju jeste sigurnost kada je reč o pravnim problemima, jer sudstvo ne radi dovoljno i potrebno su godine pa čak i decenije da se presude sprovedu.

Lidl u Borči

nemacki-lidl-borca-centar5-20131115Podsećamo, prema nezvaničnim saznanjima od kompanije angažovane na pripremi zemljišta, nemački diskontni lanac “Lidl” stiže u Borču u Ulici Bratstva i Jedinstva, na raskrsnici sa Zrenjaninskim putem.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, PKB i grad Beograd ne mogu da pronađu odgovarajući model kako da pomenuta parcela u centru V postane vlasništvo nemačke kompanije Lidl.

Upravo izjava nemačkog ambasadora potvrđuje nagađanja, da Lidl želi da gradi objekat u Borči, da PKB želi da proda parcelu, ali da postoji problem sa vlasništvom zemljišta.

Lidl je jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi, gde je zastupljen sa preko 9.000 prodajnih objekata. “Lidl“ uglavnom prodaje svoju trgovačku marku i zbog toga su proizvodi i do 30 odsto jeftiniji.

Nadamo se da će Vlada olakšati kupovinu zemljišta i požuriti sa sređivanjem papira jer leva obala Dunava željno iščekuje najvećeg nemačkog giganta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Most Zemun – Borča zvanično kasni - 26.01.2014.

Most Zemun-Borča zvanično kasni

Deo naselja Krnjača - Sebeš sutra bez struje - 29.01.2014.

Deo naselja Krnjača – Sebeš sutra bez struje