in

„Lidl“ u Borči sigurno ali kad tačno još nije poznato

Lidl u Borči sigurno ali kad tačno još nije poznato - 2015

Zemljište za svoje buduće objekte nemačka kompanij „Lidl“ već je kupila ali gde tačno još je misterija.

Predstavnici ove trgovinske kuće podneli su zahtev za dobijanje lokacijske dozvole samo za objekte na Novom Beogradu, Vidikovcu i u Borči.

– Možemo potvrditi da je kupljeno zemljište u Beogradu ali datume početka gradnje i otvaranja budućih filijala trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo, rekli su za „Novosti“ iz „Lidla“.

Kao što je poznato, „Lidlova“ politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više maloprodajnih objekata što će biti primenjeno i u Srbiji.

Način poslovanja nemačkog trgovinskog lanca je kupovina najmanje 15 lokacija pre početka bilo kakve gradnje.

Prema podacima o izdatim građevinskim dozvolama Sekreterijata za urbanizam i građevinske poslove, u periodu od 2009. do 2014. godine „Lidl“ je jedan od investitora.

Parcela zlata vredna - Borca Centar 5 - Lidl

Prema nezvaničnim informacijama, na pomenutoj parceli pored „Lidla“ trebalo bi da bude sagrađen i šoping mol površine 15.000 kvadrata. Parcela zlata vredna površine je čak 12 hektara a, poređenja radi, šoping centar „Ušće“ prostire se na dva hektara dok je „Lidl“ zakupio skoro jedan hektar što znači da prostora ima za još nekog giganta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kluba antialkoholičara Skela proslavio 41. godišnjicu-2015

    Klub antialkoholičara „Skela” proslavio 41. godišnjicu

    Kostić i Matijević se udružuju zbog PKB-a