in

Leva obala želi najviše da radi i gradi, i to po svom

Gradonačelnik Siniša Mali predstavio je danas u Starom dvoru rezultate projekta „Da se radi i gradi po tvom” i to u prisustvu mnogih gradskih i opštinskih čelnika.

Za samo dva meseca, od građana je pristiglo više od 22.000 predloga, što pokazuje da su građani želeli da se njihove ideje čuju. Zato će ova praksa biti nastavljena i narednih godina, a gradonačelnik je obećao i da će se izdvajati i više novca.

Posebno su se izdvojili žitelji Palilule, jer je sa naše opštine stiglo čak 4.000 predloga. Ipak, po pet projekata izdvojeno je sa teritorije svake opštine i posredstvom aplikacije „Beograđani” od danas može da se glasa za neke od njih, kao i za projekte vezane za Grad Beograd.

Svi projekti koji su danas pokazani su zapravo pobedili, jer nam daju smernicu i bez obzira na to koji od njih pobedi, ni ostali neće biti zanemareni, već ćemo ih rešavati u narednom periodu zajedno sa opštinama. – kaže gradonačelnik

Na teritoriji Beograda istaklo se pet vodećih projekata i to su izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava sa 728 glasova, izgradnja i obnova što većeg broja igrališta za decu, kao i više zelenih površina sa 607 glasova, bolji, kvalitetniji i efikasniji javni prevoz sa 484 glasa, čišćenje kanala na levoj obali Dunava i na kraju obnova bolnica i domova zdravlja

Gradonačelnik je istakao da će za dve nedelje biti napravljen novi presek stanja kada će se završiti drugi krug glasanja i proglasiti pobednici.

A nama je najdraže što su se najglasnije čuli projekti sa leve obale i nadamo se da će se oni i najskorije rešavati.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

RFZO poziva sugrađane da preuzmu zdravstvene kartice

Policija uhapsila osumnjičenog za krađe na Paliluli i Zvezdari