„Lepo lice porodice" u Borči - www.lobi-info.rs

„Lepo lice porodice“ u Borči

2 minuta za čitanje
Lepo lice porodice, Borča, LOBI
Lepo lice porodice, Borča, LOBI

Povodom svetskog dana porodice, koji je 15. maja, u nedelju 17. maja od 14 h u dvorištu OŠ „Jovan Ristić“ u Borči održaće se manifestacija pod nazivom „Lepo lice porodice“ po prvi put na opštini Palilula.

Ovo je premijera manifestacije a ideja je da se svake godine polovinom maja održava kako bi se na adekvatan način obeležio Svetski dan porodice i istakle porodične vrednosti.

Dakle, kao što i samo ime kaže, cilj ove manifestacije je skretanje pažnje na veoma važnu ulogu porodice, kako u životu pojedinca, tako i u funkcionisanju društva. Kroz ovakvu jednu manifestaciju deca se uče šta znače porodične vrednosti i biće im približen značaj porodice kao institucije.

Lepo lice porodice, Borča, LOBI

Ovaj dan će biti tematski usmeren ka deci i omladini pa će u skladu sa tim u organizaciju biti uključeni opština, udruženja, organizacije, škola, obdaništa, sportska društva, pesnici za decu, sekcije a takođe i grupe i horovi koji unutar svog delovanja imaju odeljke u kojima učestvuju najmlađi.

Organizator ove manifestacije je udruženje „Rasen“ osnovano radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulturne, vaspitno-obrazovne i socijalne delatnosti.

Zamišljeno je da u sklopu programa deca naslikaju svoju porodicu a radovi će biti izloženi na školskom panou. Sve prisutne očekuju prijatna iznenađenja i bogat i raznovrstan program. Učesnicima programa biće dodeljene zahvalnice, a deci prigodni pokloni.

Mi, naravno, podržavamo ovu manifestaciju i želimo da posle prve postane tradicionalna i da se dugo održava na našoj opštini. Pozivamo sve sugrađane da povedu najmlađe na ovu divnu manifestaciju i tako ulepšaju dan i njima i sebi a i daju deci priliku da saznaju nešto novo i budu uključeni u jednu ovakvu svakako korisnu stvar za njih.

 

Leave a Reply

Hrana i za telo, i za dušu – Salaš Vojvodić - Borča - Beograd - Jagnjeće pečenje - 2015
Prethodna priča

Hrana i za telo i za dušu – Salaš Vojvodić

Susret đaka iz Borče i Nove Varoši, LOBI
Sledaća priča

Učenici iz Borče domaćini drugarima iz Nove Varoši

Poslednje od Društvo